Színház

Pirkad

táncelőadás, magyar, 2013.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A Hodworks Pirkad című produkciójában a meztelen test megkerülhetetlen módon kerül a figyelem középpontjába. A társulat korábbi előadásaival ellentétben a táncosok itt a színpadot klasszikus értelemben használva, zárt egységekben néznek szembe a rájuk nehezedő feladatokkal.

Az előadás előrehaladtával testük a komoly igénybevétel során változni kezd, a nézők pedig azt, mint egy színpadra zárt, eleven tájat figyelhetik, szokatlan és zavarba ejtő közelségből. A rendkívüli igénybevétel a táncosoktól elmélyült tudatosságot, erőt, kifinomultságot és figyelmet követel.

A Pirkad előadása így arra ad lecsupaszított teret és lehetőséget, hogy előítéletmentesen, szabadon merüljünk el egy radikális tapasztalatba. A meztelen testeken megfeszülő izmok, a gyűrődő bőr, a rajta egyre erősödő bőrpír látványa mind komplex kérdéseket rajzolnak ki. A mozgás teremtésének naturalisztikus ábrázolása miatt az előadás megtekintését kizárólag felnőtt nézőinknek ajánljuk.

A Pirkadot a 2014-es év 20 legkiemelkedőbb kortárs táncelőadása közé választotta az Aerowaves nemzetközi hálózat és 2014-ben elnyerte az évad legjobb kortárs magyar táncelőadásának járó Lábán Rudolf díjat.

Felhívják kedves nézőik figyelmét, hogy az előadásban jeleneteiben meztelenség látható.

A(z) Hodworks előadása

Bemutató időpontja:

2013. május 16., Hodworks

Stáblista:

Hozzászólások

9/10
doktormacko1 2014 nov. 06. - 21:41:27 9/10
9 / 10 tetszett a darab , de nem mondhatnám , hogy értettem. 4 jól képzett táncos szószerint a testét és a lelkét adja az elõadásban . Nézzétek meg.