Színház

PlayMobile

interaktív előadás, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Különleges, virtuális játéksétára invitál a berlini machina eX nevű csapat. A résztvevők egy mobiltelefonos kaland-szoftver segítségével üzeneteket kapnak, amelyek alapján valós környezetben, a Jurányi Inkubátorház környékén barangolhatnak a virtuális térben.

A 2010-ben létrejött berlini machina eX csoportot fiatal színházi és médiaművészek alkotják, akik számítógépes játékok, színházi előadások és interaktív installációk eszközeit felhasználva hoznak létre különleges, valós környezetben zajló virtuális eseményeket. Játéklaboratóriumként határozzák meg magukat, nyílt forráskóddal dolgoznak, és első nagyobb sikerüket 15'000 GRAY című játékukkal érték el 2011-ben a berlini 100° Fesztiválon, ahol elnyerték a zsűri díját.

Az egyik legfrissebb technológiájuk a mobile-phone-adventure-software (mobiltelefonos kaland-szoftver), amelynek segítségével a mobiltelefonunkon keresztül léphetünk be a játék világába. Ez a játék sms-eken, hangüzeneteken, telefonhívásokon és képüzeneteken keresztül zajlik, miközben folyamatosan kapcsolatban maradunk a valós, külső világgal, a színházi játék helyszínével.

Szeptemberben négy magyar művészeti csoport bevonásával - színházi társulatok, építészek és médiaművészek közreműködésével - egy tíz napos játéktervezői workshop során erre a technológiára építve hoznak létre egy különleges, virtuális játéksétát, amelyet változatos városi helyszíneken próbálhattok ki majd a Jurányi Inkubátorház környékén!
Az előadásokra Goethe Intézet "Játékösztön" programsorozatban kerül sor.

Stáb: Anna Fries, Ivanyos Ambrus, Lasse Marburg, Malu Peeters, Mathias Prinz

Résztvevő csoportok: Tünet Együttes, Szövetség'39, Dinamó Budapest, K2 Színház

A(z) Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház előadása

Hozzászólások