Színház

Plazma

színmű, 70 perc, magyar, 2007.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A helyszín a mai Magyarország. A történet lazán összefonott jelenetekből áll. A darab harsány kereskedelmi rádiós párosa Mohács remix című műsorával dramaturg és narrátor egyben, mint egy kellemesen skizoid ember két fele, hol jóban vannak, hol rosszban, miközben szembesítik egymást önmagukkal. Az ismert fordulatokkal és orgánummal nyomják a sódert, ám az igazi kereskedelmi rádiósokkal ellentétben itt becsúszik néha egy-egy elgondolkodtató mondat is. A rádiósok április 1-ji tréfákat találnak ki, ezek a tréfák a darab mozgatói. A jelenetek látszólag lazán kapcsolódnak egymáshoz, de egy mozaik darabjai, az előadás végére összeállnak.

"Plazmavilág: a karakterek, helyzetek, történések folyamatos forma- és halmazállapot változáson mennek keresztül. Felismerhető egy város, Budapest körvonalai, helyzetei, figurái. A konkrét és mégis relatív térben keresünk formát, jellemet, igazságot, törvényt. A darab szereplői bár mai, városi magyarok, ugyanakkor külsőleg és belsőleg a plazmaság "törvénye" alatt állnak: egyik jelenetből úgy folynak át a másikba, mint különböző színű folyadékok, különböző formájú edényekbe (hajszálcsövesség)." (Garaczi László)

5 színész. 25 szerep. 1 felvonás. 0 díszlet. Játék.
Rólad, rólam, rólunk.

Elsorvad a kisagyad, ha nem simogatnak?
Öngyilkos leszel, ha nincs kapcsolatod?
Boldog vagy, ha van?
Bármilyen inger jobb az ingertelenségnél?
Ez csak játék?

Bemutató: 2007. november 17., BAKELIT

A(z) KOMA Bázis előadása

Stáblista:

Hozzászólások

Giny K 2010 márc. 29. - 17:57:31
Én viszont továbbra sem ajánlom senkinek...
(Okát lásd: Plazma - Székesfehérvár és Plazma - Kecskemét...)
10/10
psytrees 2010 márc. 27. - 11:27:33 10/10
kicsit sokkoló, kicsit vicces, kicsit mozgalmas, eléggé meglepõ, nagyon magával ragadó és roppantúl ajánlanám mindenkinek