Színház

Popfesztivál 40

zenés előadás, magyar, 2013.

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

40 éve annak, hogy 1973 márciusában a Vígszínház bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadást. A különleges jubileumi esten felcsendülnek majd Presser Gábor és Adamis Anna dalai, és archív felvételekkel idézik fel az egykori legendás előadás hangulatát. A Popfesztivál új feldolgozásában összemosódik múlt és jelen: mai fiatalok szemén keresztül elevenednek meg Déry Tibor írásának fontos jelenetei és szereplői, és az 1969-es altamonti fesztivál eseményei.

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2013. szeptember 8., Vígszínház

Stáblista:

Hozzászólások

4/10
Fanatico 2015 ápr. 05. - 08:54:03 4/10
Azon kívül, hogy jó volt a hang és újrahallhattam a dalokat, nem tetszett az elõadás. Ráadásul rettentõ rövid volt. Ha leszámítom belõle a tapsokat (minden dal után és a végén), jó ha 1 óra 10 perces volt a darab. Nem nézném meg újra!
Marta Kalas 2014 dec. 26. - 20:05:33
Hiba, komoly hiba volt elmenni.Egy színházi elõadás célja, szerintem, hogy valamit közöljön, megmutasson, a közönséggel kapcsoltatot teremtsen, és ez elsõsorban a rendezõ feladata. Itt az üzenet kb a következõ: 40 évvel ezelõtt ez nagyon bejött. Azt most ne nagyon firtassuk, hogy mitõl. Milyen jó lenne ebbõl most is jó sok pénzt csinálni és milyen jó, hogy ehhez semmit nem is kell tenni, fõleg gondolkodni, bármit is közölni. Mindent szépen földobálunk a színpadra, jöhet mindenki, aztán dõl a lé.
Csak azt sajnálom, hogy két tinédzser lányomat is elrángattam, aztán persze égtem rendesen, hogy minek kellett ide jönni.
6/10
sisteryes 2014 jún. 12. - 09:55:28 6/10
Koromból kifolyólag nem volt szerencsém látni az eredeti darabot,de zenéjét rengetegszer hallgattuk. Ez a darab nem újra dolgozása az eredetinek,hanem egy emlék állítás féle. Ami nem is lenne baj,de azért az mégis zavaró,hogy az egyetlen értékes momentuma a darabnak a régrõl bevetített felvételek. Szinte zavaró,ha megjelenik elõtte a mai fiatal csapat,akinek mentségére legyen mondva nem is volt sok lehetõsége eljátszani azt amit a régieknek. Mégis közelében sincsenek annak a lendületnek szenvedélynek,ami még felvételrõl is átjött a régi csapatból. A mostani színészek semmilyen nyomot nem hagynak,nem váltanak ki érzelmeket,Balázsovits Edit éneke viszont szinte anyukája hangján szólal újra. A táncos csapat görcsös és semmiképpen nem egy hippy korszakot idézõ ,sokkal inkább egy hasfeszítõs trendi ugrabugra. Összességében csalódás volt, mert a zene a mai napig nem szürkült,sõt iszonyú erõ és mondanivalóval bír. A modern technikán kívül semmi pluszt nem sikerült hozzátenni.
9/10
doktormacko1 2013 nov. 23. - 11:41:22 9/10
9 / 10 Mindenkinek csak ajánlani tudom. Aki látta az eredeti darabot , annak azért , hogy megnézzen egy új és jó változatot. Aki nem , annak azért mert ezt látni kell. Bennem nosztalgikus élmények idõzödtek fel.