Színház

Pöttyös Panni az iskolában

előadás, 1 felvonás, 60 perc, magyar, 2010

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?
A művészettörténetet, pszichológiát és filozófiát végzett Szepes Mária [1908-2007] életművében ezoterikus regényeket, tudományos-fantasztikus könyveket, verseket, filozófiai munkákat egyaránt találunk, legnépszerűbb alkotása vagy inkább teremtménye azonban Pöttyös Panni, akinek történetein generációk nőttek fel 1953 óta. A sorozat rendkívüli érzékenységgel ragadja meg az óvodás és kisiskolás korú gyerekek lelkivilágát. Az iskolakezdésről, az első osztályban átélt élményekről és küzdelmekről Németh Ákos drámaíró írt színpadi változatot a Thália Színház és az Őszi Fesztivál közös produkciója számára. A rendező a táncos-koreográfusként világhírű Bozsik Yvette, aki 2003 óta készít gyermekelőadásokat a legkülönbözőbb korosztályok számára. A Kolibri Színházzal közösen Magyarországon elsőként hozott létre csecsemőszínházi produkciót "Négy évszak" címmel 2006-ban, a Nemzeti Táncszínházban mutatta be a "Létramesék" című előadást, a Művészetek Palotájában pedig a "Varázsfuvola" gyermekverzióját készítette el "Varázscirkusz" címmel. Stravinsky "Petruska" és "Pulcinella" című táncműveinek előadása Üveghegy-díjat nyert a Kaposvári Gyermekszínházi Biennálén.

A(z) Bozsik Yvette Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2010. október 9., Bozsik Yvette Társulat

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Pöttyös Panni
Imama (Panni nagymamája)
Bácskai Csibi
Horváth Eszti
Tanító bácsi
Rónai Tamás
Tornatanár

Alkotók

Vélemény:


2010. november 7. 20:59
Kár, hogy csak 60 perces az előadás. Legalább két felvonást kellett volna csinálni belőle. Jól szórakoztunk, gyerekeknek (inkább nagyobbaknak 6-7 éves)és felnőtteknek is élvezhető, vicces, kreativ.

2010. október 13. 18:15
FeHér Elephánt Kulturális Ajánló Portál-------- ***moderálva***------------ PÖTTYÖS PANNI----------Bozsik Yvette ---------- Thália Legszívesebben szabadversben írnánk: annyira poétikus, annyira szárnyaló, annyira mesés! Mórocz Adri rátermett játékkészséggel jeleníti meg a nagycsoportos Panni gyermekbetegségeit, melyek között a gyomorrontásban főszerepet kapnak a Hasznos Dóra és Fülöp Tímea által hajladozva légiesített, féktelen torkoskodásra csábító barackfák. A mozgás, a zene, a szó és a látvány egysége már az első percekben Bozsik Yvette világának páratlan formanyelvén szólal meg. Morcos pedellus-szakiként bukkan elő Vati Tamás, aki, mint immáron állástalan színész-táncos, a százarcú díszletként funkcionáló doboz-kollekciót tervező-kivitelező ácsművészként is remekel. A mobil-kockákból folyamatos átrendeződéssel formálódik iskolapad, tanári pulpitus, létra, sőt, olimpiai dobogó, Pethő József fényeffektusai pedig a tér sokszínűségét biztosítják. Szemán Béla Tanító bácsija olyan, mintha egy Magritte-képből lépett volna ki, Székely Szilveszter stréber eminens Berzsenyi Kriszta kövérítő krinolin-hasával. Az osztály időzített bombája Kockás Peti: Krisztik Csaba rosszcson...

Összes hozzászólás