Színház

PR-evolution

táncelőadás, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Formájában, felfogásában is új alkotói formáció mutatkozik be a Trafóban a világhírű brit Rambert Dance Companyból nemrég hazatért táncos-koreográfus, Kun Attila szervezésében. A fiatal művészekből álló csoport célkitűzése új minőség, új felfogás, új "üzemmód" bemutatása, bevezetése a hazai táncéletbe.

Venekei Marianna : II. fejezet
Kapcsolatok, viszonyok, kötődések. Erősek, gyengék, időtállóak, megoldhatóak? Milyen folyamatok mennek végig bennünk egy-egy találkozás kapcsán? Hogyan fogadjuk egy másik ember valóját? Hogyan viszonyulunk hozzá? Megtalálhatjuk-e azt a "varázskulcsot", amellyel azt a bizonyos, sok lakattal őrzött zárat kinyithatjuk? A darab 2003 júliusában első díjat nyert a kanadai Saint-Sauveur-i fesztiválon.

Kun Attila: 7
A hozott tudás, az eredendő másmilyenség, a koreográfus és a táncosok találkozásai alakították egyfajta történet nélküli tánc-naplóvá az előadást, amelyben az izmok, inak hordozta test-energia és a mozdulati energia által létre hozott impulzusok válnak főszereplővé.

Jeremy James: Gaps, Lapse and Relapse
A Gaps, Lapse and Relapse különös, monoton világában szinte elolvad a táncosok saját személyisége. A nagyszerűen szerkesztett, a testtel egyszerre szigorúan és költői virtuozitással bánó koreográfia egyetlen lendülettel megalkotott ív. "Jeremy James a legegyszerűbb mozdulatokat (vagy akár a mozdulatlanságot) is képes felhasználni, miközben egy generáció portréját tárja elénk."(The Independent - London)

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2003. október 11., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások