Színház

Primadonnák

bohózat, 2 felvonás, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Lenni vagy nem lenni" szavalja komor tekintettel Leo Clark, a valaha szebb napokat látott Shakespeare-színész a Readingi Rénszarvas Páholy soros klubestjén. Ám a nagyszívű Rénszarvasok nem igazán fogékonyak a kultúrára, így a nemes törekvés csúfos kudarcba fúl.
Hőseink - mert Leo sorsában osztozik barátja, Jack Gable is - hamarosan a pályaudvar füstös várótermében találják magukat. Elhatározzák, hogy felhagynak a magas művészet sörözőkben történő erőszakos terjesztésével, és Hollywood felé veszik az irányt, ahol a napokban kezdik forgatni a Julius Caesart, s még kiadó néhány kisebb szerep. A vállalkozáshoz csak egy apróság hiányzik, mintegy 1500 dollár. Mi az? - ha az embernek van. De ha nincs?
A megoldás a helyi napilap címoldaláról köszönt rájuk: "Jaj Alex, jaj, Sammy! Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán..."
És Leo meg Jack elmennek a megadott címre, megédesíteni az idős hölgy utolsó napjait...
Florence nénit a segítők és jóakarók egész hada veszi körül: görkoris albérlőlány, a szent kenetet feladni bármikor kész atya, a diagnózisában csak olykor tévedő - ám akkor nagyot - háziorvos, meg annak mulya fia, és egy lélegzetelállítóan szép naiva. Hőseinket szinte a kapuban éri a hír: Sam és a süketnéma Alex, nők: nem férfiak. De semmi gond, bőröndjeikben ott lapul a teljes Shakespeare ruhatár, Ophelia koszorúja, Titánia szárnyai, és számtalan paróka...

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

2004. május 8., József Attila Színház

Stáblista:

Vélemény: