Színház

Proving Ground

táncelőadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kísérleti terep az a hely, ahol nem ítélkeznek, ítélkezem. ...magam és más is lehetek. ...véletlenül is eleshetek. ...lehet rossz napom, mert az is jó. az a hely, ahol; szabad, lehetséges, biztonságos HIBÁZNI. A figyelem a fókusz irányán van .ahol önmagad LEGYŐZNI akarásának kényszere helyett megtanulod ELFOGADNI az általad HIBÁnak vélt tulajdonságaidat, szokásaidat, az ezekből levont tanulságok pedig integrálódhatnak benned csoportos önmunka zajlik bizonyítani, megfelelni tilos, ellenben SÍRNI szabad a kísérleti terep az a hely, ahol.. -szükség van az őszinte énemre tapasztalok és tanulok a teljes figyelmemmel kell részt vennem, ha ki akarom használni a lehetőségeket a hibák a folyamat alkotóelemei biztonságban érezhetem magam

A MU Terminál első olyan kísérleti bemutatója, amely új társulati, képzési szerkezetben jön létre. A fiatal fellépők, az előadóművészet különböző területeiről érkeztek hozzánk. A vegyes szerkezetű csoport most arra tesz kísérletet, hogy tudásuk, kreativitásuk legjavát összeadva egy izgalmas, közös színpadi létezést (előadást) hozzon létre.
Gergye Krisztián és Fejes Ádám az utóbbi években számos kísérleti előadás keretében kutatta a kortárs tánc XXI. századi érvényes megmutatkozási formáit. Ezen tapasztalatokból is építkezve Fejes Ádám és Gergye Krisztián közös együttműködésben, a MU Terminál oktatói és műhelymunkai tevékenységét egy új, kísérleti perspektívába tolja, amelynek középpontjában az egyén áll.
A Gergyére jellemző műfaji sokszínűségnek (színház, performansz, kortárs tánc) köszönhetően, az emberi test, a táncos, az előadó mindig olyan kiélezett színpadi helyzetben találja magát, amelyben mind a fizikumát, mind a szellemét, sőt a legtitkosabb lelki rezdüléseit is latba kell vetnie ahhoz, hogy kiprovokálhassa a valódi, értelmesnek tűnő határátlépések lehetőségeit.
Az ilyen revelatív tapasztalások révén a színpadi jelenlét, a performatív megnyilvánulás, a mozgás és a tánc hitelét keressük, ami az ember önmagára és a világra irányuló reflektivitását és önismeretét élezi. Mert minden egyes színpadi megnyilvánulás, legyen az tánc, vagy színészet, téttel bíró kommunikáció, amiben nem szerencsés dadogni, sem mellébeszélni.

Alkotók/Előadók:
Bankó Bence, Baricz Xénia, Fodor Gábor, Földesi Ágnes, Gyepes Bianka, Hajtó Janka, Kovács Kinga,
Oberczián Kinga

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. november 18., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások