Színház

Radical_Connector

táncelőadás, 65 perc, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Beteg az ember, mert hibásan lett teremtve (...) Lenne teste szervek nélkül, megszabadulhatna mindahány automatikus válaszától a világra és megélhetné újra valódi és halhatatlan szabadságát. (Antonin Artaud)
Marisa Godoy dekonstruál. Absztrakt, intellektuális ötletek az egyik oldalon, végtelen személyesség, érzékiség és irónia a másikon. Felvetései és válaszai is egyaránt radikálisak. A most bemutatásra kerülő estje három részből áll.

DIALOGISM
ötlet, koreográfia: Salome Schneebeli
Az est első része az emlékeket állítja középpontba. A szagok, a színek és a múlt képeinek felidézésén keresztül a táncos - mintegy az emlékek találkozásának középpontjában - azok viszonylagosságáról mesél.

SUBMIT
ötlet: Marisa Godoy, Massimo Furlan
A második rész a szabad akarat, a választási lehetőségek, illetve a szabadság, az alávetettség és a felelősség kérdéseit feszegeti. Massimo Furlan (aki nincs jelen a színházban) mobiltelefonon ad instrukciókat Marisának. A mozdulatok helyben születnek: az előadó nem tudja előre, hogy mit kell tennie, a koreográfus pedig nem látja, hogy utasításai hogyan lesznek végrehajtva.

RADICAL_CONNECTOR
ötlet, koreográfia: Marisa Godoy;
zenész: Trixa Arnold, Ilja Komarov
Az utolsó rész a kapcsolatokat/kapcsolódásokat járja körbe. Az előadó először a saját testén belül teremt viszonyokat, mielőtt figyelmét a külvilág felé fordítaná.

Marisa Godoy brazil származású táncos, koreográfus és pedagógus klasszikus balett tanulmányait követően a London Contemporary Dance Schoolban végzett. Dolgozott többek között William Forsythe társulatában, illetve Svájcban a Cie. Drifttel és Massimo Furlannal. Saját társulatát 2004-ben alapította Zürichben.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. március 3., MU Színház

Stáblista:

Vélemény: