Színház

Rádiókabaré

stand-up comedy, kabaré, magyar, 2017.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Kossuth Rádióban szombatonként 13.30-kor jelentkező Kabaré nyilvános felvétele. Az előadás stand up produkciókból, kabaré jelenetekből és zenéből áll össze 1 szünettel. A humor szakma legjobbjai várnak szeretettel minden érdeklődőt egy igazán felhőtlen kikapcsolódásra, ahol olyat is hallhat (sőt láthat), ami a rádió adásból kimarad.

Házigazda: Dombóvári István
Közreműködik: Aradi Tibor, Hajdú Balázs, Musimbe Dávid Dennis, Orosz György, Sulyok Péter, Varga Ferenc József és sokan mások.

Hozzászólások

1/10
Xenufób 2018 jún. 02. - 17:40:22 1/10
srácok, srácok.
vino-et-veritas 2018 márc. 22. - 19:04:32
Sokkal korábban.
Inkább akkor, amikor csak ők maradhattak a régebbi gárdából (főleg a médiát elérő újabb "rendszerváltás" miatt). Ez vonatkozik a színészekre is. Ezzel egy rutinos és még a "békebeli" kabarét is ismerő figurák eltűntek. Ráadásul Fábry "udvari beszállító" lett itt is és a "királyi" TV-nél is.
A másik ok a mindet eluraló (TV, rádió) "sztándáp". Olcsó (nem kell dramaturgia, színészek, rendezés, stb.) és a legtöbb esetben eleve sem túl színvonalas műfaj. Kevés kellően szórakoztató művelője van (talán, ha 5-6 ér valamit - neveket nem írok, mert abból biztos vita kerekednék).
A harmadik, hogy a korábbi szerző- és színészgeneráció is "kiöregedett" és sajnos sokan el is hunytak.
+1. "Igazodás az elvárásokhoz". Ez nem ismeretlen, mert amióta van Rádiókabaré, szinte mindig "igazodni" kellett nekik ("Tessék nyugodtan bírálni.... a Patyolatot"). Persze régen ez legalább más "művészi" színvonalon ment...
/Amúgy kb. 45 éve hallgatok kabarét (+archív anyagok), bár rajongója nem voltam soha.../