Színház

Rádiókabaré

stand-up comedy, kabaré, magyar, 2017.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Legyen Ön is ott a magyar rádiózás történetének egyik legnagyobb múltra visszatekintő műsora, a Rádiókabaré nyilvános felvételén, amely régisége ellenére mindig képes a megújulásra! Hallgassa meg élőben az összes számot, azokat is, amelyek egy része a műsoridő korlátozottsága miatt nem kerül majd adásba, és találkozzon élőben a legjelesebb hazai humoristákkal, és a legkiválóbb színészekkel! A felvétel 2 részből áll, 1 szünettel.

Közreműködik: Aradi Tibor, Bach Szilvia, Badár Sándor, Felméri Péter, Musimbe Dávid Dennis, Tóth Edu, Varga Ferenc József, Vida Péter és sokan mások.

Házigazda: Dombóvári István

Ne késlekedjen, váltsa meg jegyét már most, augusztus 27-ére, keddre, a Stefánia Palotába, a Rádiókabaré nyilvános felvételére, és zárja le a nyarat egy garantált, egész estés nevetéssel!

Hozzászólások

5/10
554:554 ápr. 07. 10:51:43 5/10
Ez a műsor sajnos egyre rosszabb lesz hétről-hétre. Mindig próbálok még egy esélyt adni az új részeknek, de nagyon nem megy. Nem, mert amíg Bach Szilvia és Fábry Sándor itt rontják a levegőt, én nem tudom ezt hallgatni. Egyik sem vicces, inkább idegesítőek (pluszba hozzátartozik, hogy Fábryt soha nem szerettem). Amíg Sinkó Péter volt a főszerkesztő, addig a Rádiókabaré nagyon jó volt. Remekül vegyítette a stand-up comedyt és a klasszikus kabaré jeleneteket. Tegyük hozzá, hogy Sinkó nagyon sokáig volt a kabaré főszerkesztője, amiért tisztelem. Az ő "uralma" alatt ráadásul kevés Fábry és zéró Bach Szilvia volt. Sinkó 2014-ben elhagyta a kabarét, így a színvonal is zuhanni kezdett. A 2014-es évadban még voltak jó adások, de 2015-től és onnan felfele már szerintem dögunalom a műsor, és rossz is. Nagyon sajnálom, hogy a Rádiókabaré így elkutyulódott, mert mindig is szerettem. Szinte fáj a szívem, hogy nem 10-est adok rá, de ezek az új adások semmit nem érnek. Így csak 5 pontot tudok neki adni.
1/10
Xenufób 2018 jún. 02. - 17:40:22 1/10
srácok, srácok.
vino-et-veritas 2018 márc. 22. - 19:04:32
Sokkal korábban.
Inkább akkor, amikor csak ők maradhattak a régebbi gárdából (főleg a médiát elérő újabb "rendszerváltás" miatt). Ez vonatkozik a színészekre is. Ezzel egy rutinos és még a "békebeli" kabarét is ismerő figurák eltűntek. Ráadásul Fábry "udvari beszállító" lett itt is és a "királyi" TV-nél is.
A másik ok a mindet eluraló (TV, rádió) "sztándáp". Olcsó (nem kell dramaturgia, színészek, rendezés, stb.) és a legtöbb esetben eleve sem túl színvonalas műfaj. Kevés kellően szórakoztató művelője van (talán, ha 5-6 ér valamit - neveket nem írok, mert abból biztos vita kerekednék).
A harmadik, hogy a korábbi szerző- és színészgeneráció is "kiöregedett" és sajnos sokan el is hunytak.
+1. "Igazodás az elvárásokhoz". Ez nem ismeretlen, mert amióta van Rádiókabaré, szinte mindig "igazodni" kellett nekik ("Tessék nyugodtan bírálni.... a Patyolatot"). Persze régen ez legalább más "művészi" színvonalon ment...
/Amúgy kb. 45 éve hallgatok kabarét (+archív anyagok), bár rajongója nem voltam soha.../