Színház

Radnóti két bőröndben

előadás, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Különleges élményben lehet részük azoknak a látogatóknak, akik ellátogatnak a VAM Design Centerbe, hiszen nem csupán hallhatják a fiatalon elhunyt költőóriás örökbecsű költeményeit - és ezen keresztül életútját is - versszínházas formában Turek Miklós előadásában, hanem Nágel Kornél fiatal képzőművész színes grafikai nyomatait és fametszeteit is láthatják.

Vers, színház, kiállítás ez egyben, láthatunk, hallhatunk és befogadhatunk: a televízióból csak "Zoltánként", -egy bank reklámarcaként- ismert Turek Miklós most igazi színésznagyságokat megszégyenítő kifinomultsággal vezeti be a költészet szerelmeseit Radnóti életébe, amelyet Nágel Kornél képzőművész, Bori notesz ihlette alkotásai egészítenek ki.

Vizuális művészet, teátrum és poétika egyesül ebben a rendhagyó kísérletben, amely azoknak is különleges élményeket tartogat, akik eddig meggyőződéses "költészetundorral" utasítottak el minden hasonló próbálkozást. A versszínház és képzőművészet eme találkozásának nem titkolt célja: testközelbe hozni a tankönyvízűvé vált költőinket, megmutatni, mennyire más is a vers, ha hangzik, ha elhangzik, sőt, ha látvány is kapcsolódik hozzá.
A versszínház egyik kulcsszava - a számos művészeti forma ellenére - az egyszerűség, hiszen nem gigantikus kelléktárral és pazar díszletekkel tereli el a nézők-hallgatók figyelmét, hanem valóban, két bőröndbe belefér mindaz, amivel a művészek érkeznek: feltűnik egy-egy zakó, néhol egy növény, talán pár kötet, akad szemüveg is és boros flaska, ha a helyzet úgy kívánja. Egyszerűség és mívesség minden szinten - játszani, érezni, hallgatni-hallani és persze látni tanít a versszínház.

Az esten többek között elhangzik:
1-7. Ecloga, Járkálj csak halálraítélt, Tétova óda, Két karodban, Erőltetett menet,Razglednicák.

A(z) VAM Design Center előadása

Bemutató időpontja:

2008. november 14., VAM Design Center

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások