Színház

re-DNS

táncelőadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A TranzDanz legújabb darabjában ismét együtt dolgozik a kortársba néptáncot oltó, egyéni hangú koreográfus, Kovács Gerzson Péter és a magyar jazz legendás alakja, Dresch Dudás Mihály. Az élőzene és tánc interakciójára épülő darabban az állandóság és a változás, az egyedi és a közös, megtervezhető és az esetleges viszonyait vizsgálja a koreográfus. Biológiai és szellemi létünkben egyszerre van jelen a DNS által meghatározott két ellentétes folyamat: a változás és az állandóság. Ahogy a fajok, úgy a kultúra fennmaradásának, túlélésének is feltétele a változásra, megújulásra való képesség. A régi korok időről-időre újjászületni képes emberében, és a mai emberben egyaránt megvan a megújulás, a renovatio utáni vágy. Ez a re-DNS.

KGP és Dresch Mihály kisebb-nagyobb megszakításokkal 1987 óta dolgozik együtt. Számos közös alkotás fűződik a nevükhöz (Transz Tánc, Ideiglenes cím, Astral évek, Coda, Hic et nunc) Ez alkalommal Dresch két fiatal zenészt, Hock Ernő nagybőgőst és Bakay Márton hegedűst hívta meg maga mellé.

Az örökösen megújuló TranzDanz három táncosa ebben az új darabban a Bankettben és az Örök élet termékekben már bizonyított ifj. Zsuráfszki Zoltán, a Bankettben debütált, nagyszerű karakterformáló Bora Gábor és új szereplőként Katona Gábor Baka.

A(z) TranzDanz Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2009. február 26., TranzDanz Társulat

Stáblista:

Hozzászólások