Színház

Rekviem

táncelőadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Balázs Ádám zeneszerző először készít magyar társulatnak táncelőadáshoz zenét. Több amerikai és hazai HBO filmnek és sorozatnak szerezte a zenéjét. Hősök Útja című munkáját 2006-ban a Carnegie Hallban is bemutatták New Yorkban.

A Rekviem táncelőadás sajátos zenei világú kicsit filmes, szimfonikus hatású mai kortárs elektronikai effektekkel van fűszerezve, mondták el az alkotók. Január 20-án mutatják be a Nemzeti Táncszínház alternatív játszóhelyén a MOM Kulturális Központ Nagyszínpadán.
Rekviem. Gyászmise. Kinek mit jelent egy Rekviem, milyen emlékek tódulnak fel benne, igazán egyéni. Mindenkiben felveti a halálhoz való viszonyulás kérdését.

Az előadás az élet és halál közti lebegés állapotát ragadja meg, letisztultan áhítatosan, mely felvillantja az élet körforgását és megújulását. A halál küszöbén álló ember szemszögéből látjuk az előadást aki a halálra, mint egy új korszak kezdetére való felkészülésként visszatekint életére. Minden szép és keserű pillanata lepereg a szeme előtt.

Zűrös világban élünk amik sejtetik a gyászt. Bármerre megyünk, zárt falak! Életünk egy nagy labirintus, útvesztő, melynek végén az elkerülhetetlen találkozás az ismeretlennel: a halállal. Ezzel a gondolattal nehéz szembe nézni. Kötéltáncot járunk. Ahogy közeledünk a halálhoz, egyre erősebben húz a kötél, de elszakad. Ott lógunk a levegőben. Föld és ég között. Ez az állapot méltó atmoszférát kölcsönöz az emlékezésre.

Létünk elfogadásokból és elengedésekből áll.

Élet és halál megrendítő találkozása.

Tisztelgés szeretteink emlékének.

A(z) Feledi Project előadása

Bemutató időpontja:

2016. január 20., Feledi Project

Stáblista:

Hozzászólások