Színház

Reptében

táncelőadás, 1 felvonás, 37 perc, 2017., 14 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

„Nem az a fontos, hogy a madár hányat csap szárnyával, hanem hogy íveljen!”

Pilinszky János

A’már nem itt’ és a ’még nem ott’ köztes állapotának – a tiszta tánc eleven közegének – ad teret Góbi Rita szólóelőadása, amely az átmenetek és a metamorfózisok világába kalauzol. Ehhez a produkcióhoz készített zenét Szegő Dávid, aki különleges morzejelekkel, akusztikus, elektronikus és repetitív zörejhangokkal ad tájékozódási pontokat a minimalista eszközökből építkező tánchoz, a teljes értékű színpadi jelenléthez.

Az előadás felkerült az Aerowaves Twenty18 legjobb 20 európai kortárstánc előadásainak listájára. Olyan díjakkal jutalmazták, mint a 2017-es évad legjobb kortárstánc előadásáért járó Lábán Rudolf-díj, az újvidéki 45. Infant Fesztivál legjobb előadásának odaítélt díj 2018-ban, valamint a valenciai Festival 10 Sentidos különdíja 2017-ben.

...kevés Góbihoz fogható precíz, tökélyre törekvő, elbűvölő technikai tudással felvértezett előadó található kortárs fronton, aki nem csupán birtokában van minden, a testről, mozgásról megszerezhető ismeretnek, de tudása kivételes előadói jelenléttel is párosul.

Králl Csaba, Élet és Irodalom

 

.

A(z) Góbi Rita Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2017. május 29., Góbi Rita Társulat

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások