Színház

Részvétel

zenés előadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Minden reakciónk csak válaszreakció egy minket ért hatásra, és ez a hatás a mi látásmódunktól, szemléletünktől függően érkezik el hozzánk, és a mi hozzáállásunknak megfelelően hat ránk.
A darabomnak nem célja nagy globális problémák boncolása, válaszkeresés. Csak abból szeretnék dolgozni, amit magam is átélek minden nap. A legegyszerűbb gondunk a szerethetőség. Talán globális, talán csak az én életemet megtöltő állandóság, de azt tudom, hogy képtelen lennék lélegezni a szerelem nélkül.
A darab fő témaköre a kommunikáció. Az emberi kapcsolataink alapja kell, hogy legyen, mégsem működik tökéletesen. Nem csak, hogy más emberekkel, de még a saját testünkkel sem tudunk szót érteni. Nem vagyunk képesek megfigyelni a gondolataink menetét, az asszociációinkat, az érzéseinket pedig az érthetetlenségük és önálló akaratuk miatt igyekszünk önmagunknak is megmagyarázni, beskatulyázni, mert "az egyszerű a legbonyolultabb".
Egy pár sorsa kizárólag a kettejük között folyó kommunikáción múlik. Minden esetben vannak félreértések, sőt rengeteg paródiát, filmet készítettek olyan helyzetekből, amikor a két fél ténylegesen nem egy nyelvet beszél, ezért a másik megértése egy intuitívebb síkon történik. Ugyan ezt az intuitív megértést élhetjük meg mi magunk is, ha saját magunknál kezdve, őszintén vállaljuk érzéseinket.
A darabba a saját tapasztalataimat szeretném átültetni, megmutatni a környezetemnek, hogy a saját testünk, szellemünk, vágyaink, és érzelmeink őszinte megismerésével és elfogadásával, kritikamentességével egyensúlyt lehet elérni, és ez az egyensúly elsősorban a többi emberrel való együttélésnél a legfontosabb. A kritikamentesség gyakorlása önmagunkkal szemben a legnehezebb.
A darab lényegében véve egy pár egymás közti beszélgetéséből és a bennük történő változások, dilemmák, érzelmek vizuális és zenei kifejezéséből áll. Ennek okán a zenészek valójában a játszott zenékkel és hangszerekkel szintén szereplők, a pár vágyaiként, félelmeiként, bármilyen érzelmi reakcióiként jelenhetnek meg. A különböző jelenetek, részletek egy adott alapkoreográfiára és témára épülő improvizációk. A technikai hátteret a lehető legminimálisabbra szeretném alakítani, hogy semmi se terelje el a figyelmet a lényegről, és a nézők is részesei legyenek azoknak az érzelmi átfolyásoknak, amiket a két szereplő és a zenészek ott helyben átélnek, megalkotnak."

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Bemutató időpontja:

2014. május 21., Bakelit Multi Art Center

Stáblista:

Hozzászólások