Színház

Rétegek

kortárstánc, 1 felvonás, 20 perc, magyar, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Az idő rakódik rám, életem eseményeinek összeszáradt maradékai. Évek-Évek-Élmények. Már nem látom magamat alatta. Ki vagyok? Vagyok -e még egyáltalán? Tényleg megtörtént minden velem, és úgy ahogy emlékszem? Vagy a fantáziám játszott velem? Valahol mégis csak ott vagyok alatta mélyen. Keresek, rombolok, gyújtogatok, hogy előkerüljek végre."

Ezen az előadáson két művészeti ág ötvözése jön létre, hangsúlyos és egyenrangú szerepet kap. Magamban hordom mindkettőt, hol az egyik válik erősebbé, hol a másik követel nagyobb figyelmet és időt tőlem. Hányódom a két forma között egy ideje, pedig békét köthetnének és társulhatnának az én kedvemért.
A festészet: mozdulat és ritmika leképeződése a vászonra ?mozdulat és ritmika, vagyis tánc. A festészet és a tánc kölcsönösen hat egy másra mivel a kettőt egy és ugyanaz a személy hordozza magában. Az eddig műtermekben megbúvó, rejtőzködő alkotó kerül reflektorfénybe. Ez a darab alapjában egy szóló, de hogy kibontakozhasson, szükségem van egy kisinasra, aki előkészíti, kikeveri, az anyagokat számomra. A formai játék azonban túlmutat egy mélyebb gondolat felé: nézzünk mindig a dolgok mögé, merjünk kérdezni, kételkedni, keresni.

Minden a világon, egy mozdulattal kezdődik!

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. szeptember 12., MU Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások