Színház

Revolution

előadás, 2011.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Izgalmasnak ígérkezik a Forte Társulat és Nigel Charnock közös munkája. A nemzetközi hírű koreográfus, aki az Arts Council szerint igazi brit nemzeti kincs, a London Metro című lap szerint pedig a fizikai színház rosszfiúja, Európa szerte ünnepelt előadóművész, valódi sztár.

Ezt az intenzíven fizikai, szemet gyönyörködtetően drámai darabot a világ forradalmárai inspirálták, de egyben az emberi lélek és a szabadság utáni vágy ünnepe is.
Nigel Charnock munkája totális színház, mely minden eszközt megragad, hogy kommunikáljon a közönséggel. Nigel színháza viccesen komoly, felemelő, formabontó és megejtően emberi. Lloyd Newsonnal a DV8 társulatban való sikeres együttműködést követően 1995-ben hozta létre saját társulatát azzal a céllal, hogy különböző médiumokon átívelő projekteket hozzon létre. Munkája során folyamatosan kutatja saját bűnhöz és szexualitáshoz való reménytelenül felforgató viszonyát és minden munkájával olyan kirobbanóan morbid humorú Szerelem-Szex-Halál narratívákat hoz létre, amelyek agresszívan nekifeszülnek a konformitásnak. A szöveg, a mozgás, a zene és a tánc elegyítésével a Revolution kirobbanó örömmel mutatja meg mit jelent a szabadságért és a szerelemért harcolni. A zűrzavaros magyar történelem által inspirált darabban magyar költők versei (pl. Petőfi), valamint magyar zenék is felcsendülnek. A rendező-koreográfus a saját kultúrához és nemzeti identitáshoz fűződő reakcióit is segítségül hívja az alkotás folyamata során.

A(z) Forte Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2011. február 18., Forte Társulat

Stáblista:

Hozzászólások