Színház

Rivaldafény (A Chanel-Lány)

tragikomédia, magyar, 2017.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Fájdalmasan mulatságos történet életről és halálról néhány furcsasággal:

- koncert tartatik a Siketek Intézetében
- a koncertet kilencvenéves anyókák tartják
- a kilencvenéves anyókák szerepeiben a kaposvári társulat férfiszínészeit láthatjuk


A Siketek Országos Szövetségének kultúrházában vagyunk, az imént fejeződött be az ?Ihlet? nevezetű amatőr dalárda jubileumi koncertje, a kórus tagjai, nyolcvan-kilencvenéves nénikék csoszognak kifelé a színpadról, hogy megünnepeljék magukat. Izgatottan, szinte hisztérikusan boldogan koccintanak a múltra és a jövőre, miközben vedelik a vodkát és az örmény konyakot, zabálják a kaviárt és a heringsalátát. Járókeretekbe kapaszkodva tartják a tósztokat, felhevülten szövik a terveket, miközben már minden nap ajándék az élettől. A teremben lévő tükrök nem hazudnak, a hangos ingaóra kíméletlenül jelzi a múló időt.

Belép Szergej Szergejevics, a dalárda fiatal vezetője, és bejelenti: ?Elhatároztam, hogy együttesünket rebranding-nek vetem alá!?

A nénikék értetlenül pislognak, vajon mi lehet az a rebranding. De azonnal megértik, amikor Szergej bemutatja a Chanel-lányt. Ő áll ezentúl a színpadon a fényben, az ?Ihlet? pedig hátulra kerül, a takarásba, a letakart tükrök mögé?



Nyikolaj Koljada a legismertebb kortárs orosz drámaíró, darabjait Angliától Ausztráliáig, Németországtól az Egyesült Államokig a világ minden táján játsszák. A kaposvári közönség 1997-ben láthatta Murlin Murlo című darabját Radoslav Milenkovic rendezésében.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. április 7., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Szereplők

özv. Homoródiné Takács Etelka (90 éves)
özv. Godóné Csikós Rozália (85 éves)
Madarász Erzsike (80 éves)
Barzsó Hajnalka (75 éves)
özv. Bakosné Matuska Teréz (70 éves)
Reményi Kitty (25 éves)
Petrovics Patrik (25 éves)

Hozzászólások

10/10
solteszm 2018 aug. 26. - 06:44:55 10/10
Fergeteges darab. Nagyon élethűen, remek poénokkal mutatja be az idősödő korosztály életét, a színpadi "csillogást", a mindennapi életet. Köszönjük, hogy elhoztátok a VIDOR-ra!!!
1/10
Vargha Márk 2017 ápr. 19. - 14:06:24 1/10
Rossz, rossz, rossz darab!!!