Színház

Riviera

előadás, magyar, 2006.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Misch úr, a kereskedősegéd éjszakai kirakatrendezésre készül egy világvárosi áruház negyedik emeletén. A próbababák előkelő nyári ruhákat és dél-franciaországi miliőt kapnak: készül a Riviera. Serényen dolgozna, ha Casella, az áruház multimilliomos tulajdonosa nem vetett volna szemet szerelmére, a kesztyűosztály Lujzájára, és nem hívta volna meg őt a Riviérára, az igazira.
Két férfi, gyerekkori barátok. A milliomos sikeres, "jogilag neki volt igaza, de az arcbőr szempontjából nem" - véli a sikertelen kereskedősegéd. Tisztességesen vagy sikeresen kell élni? Erre is keresi a választ Molnár Ferenc pompás lírai vígjátéka.

A(z) Radnóti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2006. február 26., Radnóti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

mulao 2009 júl. 07. - 00:42:29
Nem most láttam a darabot, de azért még emlékszem rá, illetve a jegyek is elvannak szépen rakva.:) Nem is tudom, én Csányival úgy vagyok, hogy nem nagyon tetszik, se filmen, se színházban a játéka, és én ebben a darabban se voltam tõle elájulva.Bár barátnõm szerint jó volt, illetve jó színész, akkor biztos úgyvan. Csakis Kovács Patrícia miatt utaztam fel, és õ tényleg nagyon jól játszott, nagyon jó színésznõ, de inkább született.Illetve megemlíttenék még valamit, amit lehet rosszul éreztem, de az is lehet, hogy jól. Úgyéreztem mintha Patrícia többszöris lenézett volna a színpadról, arrafelé ahol én ültem.Nem állíthatom, hogy engem nézett volna, de egyszer-kétszer tényleg úgyéreztem, hogy összenéztünk.:)(Itt megemlítteném, hogy a másodiksor végén ültem, lehetséges, hogy ha csak egykicsit is a nézõtérfelé néz, akkor láthat, nem tudom.)(És azt is bevallanám, hogy kicsit zavarba is jöttem mikor összenéztünk.) Minthacsak érezte volna, hogy miatta érdekel az elõadás.De a többiekrõl is említtést kell tennem, mindenki jól játszott. A díszlet és a ruhák is szerintem megfeleltek a kornak. Kicsit azzal volt bajom, hogy nem lehetett eldönteni, hogy most dráma vagy vígjáték a darab, mert voltak helyenként poénok, máskor meg inkább drámai helyzetek, de sebaj. Én egy közepes darabnak mondanám, amit nekem Patrícia miatt volt jó megnézni.:) De kiemleni még Schneider Zolit tudnám és Lengyel Tomit, õk volat még nagyon jók, emlékeimszerint.
eugénia22 2007 dec. 06. - 01:35:16
Mielött férreértés lenne Kovalik Ági játsza Lujzát, csak egy kissebb idõre Kovács Patrícia át vette a szerepet, és én akkor láttam amikor õ játszotta.
eugénia22 2007 dec. 04. - 23:28:28
Én már láttam! Nem volt rossz, de Csányi nem volt valami meggyõzõ.Kovács Patrícia volt nagyon jó benne!Nagyon nagy élmény volt! Remélem még egyszer elmegyek a Radnótiba, és megnézek valami nagyon jó elõadást!
Kiscsillag25 2007 okt. 15. - 21:06:27
Már megvan a jegyem az elõadásra és izgatottan várom! Jónak tûnik, már csak azért is mert a Csányi Sándor játszik benne!:) Látta már valaki?