Színház

Rókás László Tarzan Zéró: A nulla nem hagyja szorozni magát

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A „The AGE Festival – főhajtás a kor előtt” keretében 2007.05.27-én került rögzítésre a Bakelit MAC-ban

Kitervelte: Rókás László Megvalósította: Rókás László

A felelősséget viseli: Rókás László

Az L1 Egyesület a már hagyománnyá váló fesztiválja – az L1 Kortárs Táncfesztivál – mellett 2007. májusában egy olyan fesztivált szervezett, ahol kizárólag szép-korú bel- és külföldi előadókat és táncosokat hívtak meg.
Mai rohanó világunkban – sajnos – eléggé elmarad a múló évek és tapasztalatok tisztelete, az L1-tagok most erre szeretnék felhívni a közönség és az érdeklődők figyelmét.

Mini fesztiváljukhoz társprogramok is csatlakoztak, melyek szintén az idő múlásával foglalkoztak.

„Szeretnénk teret, lehetőséget, megértést és biztonságot nyújtani azoknak, akik művészetükkel gazdagítják a programunkat, és akik – bár talán ezt díj nem láttatja – kiérdemlik a nem-felejtés tiszteletét.”

Kicsoda Tarzan Zéró?


Régóta írok novellákat éjszakánként a magam örömére. Folyóiratokban is jelent már meg néhány, de eddig nem éreztem úgy, hogy olyan nagyon közlésre szánom őket. Tarzan Zéró az én másik énem, és ha mostanában megtalálom a fiókban az ő tíz évvel ezelőtti írásait, és elolvasom, akkor úgy látom, hogy ezek a novellák másnak is szerezhetnek pár vidám percet. Ezért összeállítok egy kötetet, hátha megtetszik egy kiadónak… Hadd nevessenek az emberek például az Egy melltartó halála című opuszomon! Van egy kínai bölcsesség: nemzzél gyermeket, ültess fát, és írjál könyvet, így teljes életet éltél. Nekem már csak a könyv hiányzik. Most úgyis lesz időm a novelláimat rendezgetni, mert hosszú betegeskedésnek nézek elébe. Előbb elmegyek Sevillába, majd lesz Budapesten egy lágyéksérv-műtétem, utána újabb fellépések Josef Nadj társulatával, aztán nyáron Franciaországban egy kerámiabetétet építenek a csípőmbe, mert a színpadon iszonyatos erőfeszítések árán még táncolok ugyan, de így civilben már járni is nehezemre esik. A műtét után hónapokig lábadozni fogok, lesz alkalmam a novelláimmal foglalkozni és azon gondolkodni, hogyan lehetnék én a magyar Jango Edwards. Közben dolgozom egy terv előkészítésén: 2006 júliusában az Avignoni Fesztiválon szeretném bemutatni A hús újrafelfedezése című előadást. Kovács Tickmayer István zeneszerző ír a felkérésemre egy zongoradarabot, és miközben ezt ő előadja, a zongora tetején játsszuk el a disznóvágás rítusáról szóló produkciót– a disznóölés nekem meghatározó gyerekkori élményem volt falun, a nagyszüleimnél. (részlet Lajos Sándor interjújából)

Koreográfus voltam 1984 – 1989 között. Sofa Trio tagja 1989 – 2005, Centre Choreographique National d'Orleans / Josef Nadj társulata 1988 – 2007 (status stagionére), Ben Hur Live Arena Show 2009 – 2011 (principal 5/7). Novellaírás folyamatosan: www. tarzanzero.hu – Jelenleg Berlinben élek, kolbászárus vagyok. Szakmai tevékenység: megsütni, eladni, pénzt besöpörni, a vevők elégedettségére dolgozni.

 

Hozzászólások