Színház

Romantikus komédia

előadás, magyar, 2010.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A Magyarországon is népszerű Bernard Slade (Jövőre veled ugyanitt, Jutalomjáték, Egy férfi akit szeretek) ebben a darabjában is bebizonyítja, hogy szellemes dialógusai és vígjátéki helyzetei sikerének titka az érzelem és humor nagyszerű elegyítése.
Amikor Jason Carmichael a sikeres drámaíró új szerzőtársra talál April személyében, nem sejti, hogy viszonyukat nem csak a munkatársi viták, hanem szenvedélyes érzelmek és vágyakozás is jellemezni fogja, annak dacára, hogy hol egyikük, hol másikuk éppen más férje és felesége. Hosszú éveken át dolgoznak együtt sikeres vígjátékaikon, és nem veszik észre, hogy az élet már rég egy romantikus komédia szereplőivé tette őket is. Mintha csak ők írták volna...

2011 - Vidor Fesztivál: DOTTORE-DÍJ - A legjobb nagyszínpadi előadás

A(z) Thália Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

7/10
rues 2011 febr. 03. - 08:41:23 7/10 Előzmény lostbabe
A kortársi szinmûirók egyik legjobbjának vigjátékát láttuk a Tháliában. Egyben biztosak voltunk: Bernard Slade vigjátékai mindig siker arattak. Ez a katartikus élmény itt is bejött. A két fõszereplõ Tóth Ildikó és Szervét Tibor méltó volt az iró szelleméhez. Egy apró, az elõadás egészét nem befolyásoló- megjegyzés: a Slade-i pörgõ ütem néha lelassult. A jelmezek kitünõek, a diszlet egyszerüen nagyszerü!
lostbabe 2010 júl. 08. - 13:48:55
"Bernard Slade darabja jól szerkesztett, hatásosan megírt komédia. Élvezhetjük hát a szellemes párbeszédeket, a finom iróniát, a lehengerlõen elegáns New York-i miliõt." http://www.olvassbele.hu/index.php/szinhaz/1232-szerelem-takareklangon-romantikus-komedia-a-thaliaban Képek is vannak az elõadásról :)