Színház

Rómeó és Júlia

musical, 2 felvonás, 165 perc, magyar, 2004

Értékelés:

51 szavazatból
Szerinted?
A kifinomult francia ízlés minden korszakban meghatározó volt a gasztronómia, a divat, a formatervezés, és ugyanígy a kultúra, a művészetek terén is. Ez a hatás az utóbbi években elérte a zenés színházakat is. Párizs vegykonyháiban új színekkel, ízekkel gazdagodott a musical.

A szépség, játékosság, érzelmesség kultusza átitatta és átlelkesítette a kihűlőfélben levő, fejlődésében megrekedt angolszász műfajt; és a szűk, színházba járó rétegnek szóló csemege helyett a közösségi esemény rangjára emelte. A sok ezer férőhelyes Sportpalotában vagy a Kongresszusi Palotában óriási szériákban láthatta a közönség a Párizsi Notre Dame vagy legutóbb a Rómeó és Júlia című musicaleket.

A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró, így nyilatkozott az alkotásról: "A Rómeó és Júlia a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban."

Közremuködik: Nagy Bea, Sz. Nagy Ildikó, G. Szabó Sándor, Langer Soma, a Színház musical-együttese, valamint a Pesti Broadway Stúdió növendékei: Deák Csongor, Pirgel Dávid, Muhari Tamás, Hajdu Zsolt, Csórics Balázs, Dankó Zsolt

A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ előadása.

Bemutató időpontja:

2004. január 23., Budapesti Operettszínház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

nov. 25.
  • 15:00
  • 19:00
nov. 26.
  • 15:00
  • 19:00

Vélemény:


november 5. 19:04
Tényleg vannak benne vulgáris szófordulatok, momentumok, de részemről ez nem vett el az értékéből ,csodűlatos a zenéjének minden egyes másodperce, látvány, táncok minden nagyon szép és öröm nézni :)

február 6. 06:21
Sziasztok!
Talán valakinek segítség, nekem az lett volna ha jegyvásárlás előtt tudom, hogy ez a feldolgozás eléggé közönséges. Vulgáris. Semmi felemelő, lelket nemesítő nincs benne. El akartam vinni a tini fiamat kis érzelmi inteligencia fejlesztés gyanánt de most már örülök hogy nem vele mentem. Ez inkább érzelmi intelligencia csonkîtó feldolgozás.
Shakespeare forogna a sírjában ha tudna....

2012. november 20. 23:51
Sziasztok!

Teljes Januári és Februári Operett Színház műsor a honlapon. www.ildi.jegy.gportal.hu/
Válogassatok kedvetekre és ha valamire szeretnétek, akkor írjatok bátran.
Sőt mivel közeleg a Karácsony szépen mutatna a fa alatt egy – egy színházjegy.
Jó böngészést kívánok! :-)
Érdeklődni az ildi.jegy@gmail.com címen, vagy a www.facebook.com/ILDI.JEGY oldalon lehet.

Sziasztok: Ildi

Összes hozzászólás