Színház

Roses & Beans

táncelőadás, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Roses & Beans társadalmi esemény és előadás a szerelem megszervezéséről és megéléséről. Kipirult arccal, kacér testekkel és a szigorú masírozáshoz játszott szerelmes dalokkal az előadók a mosogatóba verik a fejünket. Eközben úgy vizsgálják a szerelmespár kapcsolatát, mint egy intézményt és a siker sablonját. Egy magánpartira hívnak csillogó szemmel, éles könyökkel és lágy szívvel egy üres nappaliba. Különleges pillanaton és a románc édes tortáján osztoznak.

A Roses & Beans kiindulópontja a popkultúra meglepő ereje, majd csatlakozik az állandóan jelenlévő szerelem, párkapcsolat és szexualitás refrénjéhez. Hogyan komponáljuk meg a közös szerelmes dalainkat? Lehet saját történetünk, ha nem akarjuk megélni az eddig hallottakat? Andersson és Sahlin olyan párok életéből és művészetéből kölcsönöz, mint Marina & Ulay, John & Yoko vagy Brad & Angelina. A Roses & Beans nappalijában létrejött koreográfia a kíváncsiság és precíz egyenlőség, melynek pontosan kimért minden lépése és mozdulata.

A koreográfusokról:
Tove Sahlin és Dag Andersson az öttagú stockholmi művészcsoport, a Bastardproduktion tagjai. Mindketten sokoldalú művészek, a Stockholmi Színházi és Mozdulatművészeti Egyetemen végeztek 2001-ben. Azóta szabadúszó koreográfusok, rendezők, színészek és táncosok.

2011 tavaszán Dag színész és akrobata volt a Svéd televízió Imago című gyermekműsorában. Tove többek között a W.I.S.P. - Nők a Svéd Előadó-művészetben - produkciós iroda egyik motorja. A Shake it Collaborations művészeti, adminisztrációs és gazdasági platformként működik, amely kutatási lehetőséget és együttműködést kínál más művészek számára is. A társaság produkcióról-produkcióra növekszik és alakul az együttműködők szerint. A SiC-nek vannak saját és megbízásos munkái egyaránt.

A(z) Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház előadása

Stáblista:

Hozzászólások