Színház

Rost & Frenák

előadás, magyar, 2015.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egyedülálló produkcióval várja közönségét az Erkel Színház: Rost Andrea, világhírű operaénekesnő és a kortárstánc nemzetközi hírű mestere, Frenák Pál és társulata csodát varázsolnak a színpadra.

A Rost&Frenák esten a hang, a mozdulat és a vizualitás tökéletes egységet alkot, a műfajok találkozásából születő produkció pedig egyedülálló. Több mint egy táncelőadás és több, mint egy koncert. Frenák Pál az előadás rendezője vallja: "A koreográfia itt nem illusztratív módon kíséri a dalokat, nincs hierarchia zene és mozdulat között, sokkal inkább egy absztrakt, mégis nagyon konkrét látvány- és mozgásvilág kapcsolódik össze az akusztikai élménnyel."

"Frenák Pál munkássága, koreográfiái, gondolatisága közel áll hozzám. A tánc, a mozdulatok szépsége, dinamikája, ritmusa, csodálattal tölt el! Legutóbbi bemutatójuk, a Birdie nagy hatással volt rám. Az előadást személyes találkozás követte, amikor is annyi inspiráció ért mindkettőnket, hogy a közös munka gondolata komoly kívánsággá érett bennünk. Harazdy Miklós személyében fantasztikus zenész lesz az est zongoraművésze"- nyilatkozta Rost Andrea.

A Frenák Pál Társulat táncművészei és Rost Andrea közös produkciójában Berg, Kodály és Schumann dalai teremtenek különleges atmoszférát.

A(z) Erkel Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

8/10
offtopic
ambrosius 2015 nov. 13. - 23:26:16 8/10
Az egyszerû, fizetõ nézõ néha gondolkozik. Az Erkel premier bérlet négyes kínálata a West Side Story, ritka Wagner vígopera, a Margitszigetrõl kõszínházban háziasított Sába királynõje mellett érdekességnek még a Kálmán Imre Csárdáskirálynõt is tartalmazta, legalábbis azt nyomtatták a bérletkártyára.
Tudom, a mûsorváltoztatás jogát a színház fenntartja. Tessék mondani a Kálmán örökösök, vagy az Operett nem adta tovább a jogot? A bulvárból csak XY szerelmi válságáról lehet hír? Szerintem ennek is van hírértéke, az Operett a jogtulajdonosa a Csárdáskirálynõnek? /vagy nem/vagy hogyan is?/ Személy szerint a Rosta Andrea estre elõjegyeztettem magam, és semmi gondom a Frenák kitûnõ koreográfiáival, táncosaival. Szerettem Õket a Müpában is.
Értékelem az Erkel/Opera nyitását a mûfajokban.
Néha lehetne a nézõt/fizetõ vendéget is tájékoztatni, bár örömmel olvasom a kiadványaikat.