Színház

Rózsa és Ibolya

előadás, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egyszer, hol volt, hol nem, volt egyszer egy tündérkirály. Volt annak egy lánya, Tündérszép Ibolya, meg egy új felesége: a gonosz mostoha. Ez a boszorkány féltékeny volt a leányra, szépségére, bájára, fiatalságára. Mindenáron meg akarta keseríteni az életét.
Volt egyszer egy királyfi. A híres-nevezetes Magyarföld királyának délceg fia, Rózsa. Ő egy szép napon elindult Tündérföldre, hogy megkérje Ibolya kezét. Pedig annak, aki a tündérlány kezére pályázik, három nehéz próbát kell kiállnia, s ha nem teljesíti, szörnyű halált kell halnia?
És vannak a gyerekek, akik szeretik a meséket ? mesélni és eljátszani is?
Tündérek, boszorkányok, bábok és emberek, varázslatok és igaz szerelem, sok-sok játék és vidámság ? egy olyan mesevilág, ahol még a könnyek is színjátszó üveggyöngyök, ahol mindig győz a Jó, ahol bármi lehetséges, ahol a virág emberré változhat, a papírfecni friss, ropogós kenyérré, s ahol mindannyian, kicsik és nagyok egy fertály órányira elfeledkezhetünk minden bajunkról, bánatunkról, együtt lehetünk, játszhatunk, s újraélhetjük a mese minden sebet begyógyító, varázslatos hatalmát.

A(z) Kecskeméti Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Tündérkirály (magyar király)
Vasorrú (Olga, cseh királylány)

Hozzászólások