Színház

Sárkány

vígjáték, 2 felvonás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Erdei színházi előadás Farkasgyepűn, a Bakony szívében - az Amargant Színházi Műhely előadása.

Szent György és a sárkány középkori legendája és a színészek improvizációi nyomán írta: Ilyés Lénárd és Albert Zoltán

Dragóniát egy hatalmas sárkány tartja rettegésben, a népet egy hajszál választja el attól, hogy teljesen összeroppanjon a ránehezedő terhek súlya alatt. A király egyetlen leánya férjhez adásával szeretné megoldani birodalma problémáit, ám a királylány ezzel a legkevésbé sem ért egyet. Elégedetlenség, káosz és félelem uralkodik az országban, ahol a kancellár próbálja meg kézben tartani a gyeplőt. Ebben a tarthatatlan, szörnyű helyzetben egyszer csak egy gyanútlan lovag lépi át az országhatárt, nem is sejtve, milyen ingoványos talajra lép…

Ezzel a két felvonásos vígjátékkal egy igen furfangos és kalandos történetnek nézünk elébe, ahol hőseinknek a vérmes sárkányon kívül önmagukkal is meg kell küzdeniük.

Az Amargant Színházi Műhely csapata hibrid előadásban viszi színre a darabot, amely improvizációk alapján készült, alkotói színészek és amatőr szereplők, önkéntesek.

A színházi előadás helyszíne Farkasgyepűn, a falu melletti erdő területén lesz. A darab végig az erdőben játszódik, így a színházi élmény mellett a természet energiáival is feltöltődhetsz, a nézők egy rövid vezetett túra végén juthatnak el az előadás színhelyére.

Királylány – Pintér Gabriella Márta Anna
Udvari bolond – Kaluzsnyi Boglárka Alma

Továbbá: őrök, lányok, a birodalom lakói.

Segítők:
Túravezető: Vainel Gergely Gyula természetfotós

Helyszín biztosítása: dr. Nagy Tibor

Stáblista:

Szereplők

Kancellár
György lovag
Jacques, a kovács
Jacqueline, a kovács felesége

Alkotók

Hozzászólások