Színház

Scapino Ballet Rotterdam: Carried Alive | Risonanza | The Great Bean

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Risonanza a zene és a tánc páratlan élményét nyújtja. Az előadás két világ találkozása: Michiel Borstlap kristálytiszta zongorajátéka Ed Wubbe szenvedélyes koreográfiájával alkot művészi egységet. A két táncost a hipnotikus hatású zene hozza mozgásba, amely csodálatosan szövi át Ed Wubbe történet nélkül is működő tánckoreográfiáját. A meghitt duettben gyengédség váltakozik vadsággal, a szerelmet átható harc kifejeződéseként. Az egyik táncost, Jozefien Debaillie-t a holland táncművészeti díjra, a Zwaanra (Aranyhattyú) jelölték a Risonanzában nyújtott alakításáért.
A Risonanza az Ed Wubbe művészeti igazgató és az egyik legkiemelkedőbb holland zongoraművész, Michiel Borstlap együttműködéséből született, egész estés előadás, a Pas de Deux központi duettje. A két művészben közös, hogy szívvel-lélekkel alkotnak, valódi varázslatot.

Vaudeville, a varieté és a cirkusz csodája: Ed Wubbe ezekből merített ihletet a viharos húszas években játszódó, Az óriásbab (The Great Bean) című darabjához. A színpadi táncot, cirkuszi akrobatákat, bűvésztrükköket és egy rejtélyes bohócot felvonultató darab hátterét Hollywood felemelkedése, a dzsessz, és az olyan táncstílusok adják, mint a sztepptánc és a charleston. Az óriásbab izgalmas világot mutat be – annak csillogó, elbűvölő oldalát éppúgy, mint a sötét, komor dolgokat, szívszorító tragédiát. A zene fontos szerepet tölt be a fülledt atmoszféra megteremtésében: a lendületes gipsy jazztől a titokzatos Peer Gynt-szviten át Billie Holiday füstös, érzelmes vokáljáig.

Carried Alive

Risonanza

Zene: Risonanza, Michiel Borstlap Frames c. albumáról
Hang: Rimmert van Lummel
Világítás: Ramuntxo Stoete, Xavier Spruit Bleeker
Logisztika: Evert Achthoven
Jelmezek: Pamela Homoet
A színpadi vezető helyettese: Behrooz Vasseghi
Színpadi vezető: Guido Verschoor
Balletmesterek: Débora Soto, Federica Dadamo

The Great Bean

Zene:
Billie Holiday - Dont explain, Fooling myself, Detour Ahead, Crazy he calls me
Duke Ellington - Black and Tan Fantasy, Prologue to Black and Tan Fantasy
Count Basie & James Rushing - Rusty dusty blues
Django Reinhardt - Minor swing, Nagasaki
Edvard Grieg - Peer Gynt 1. szvit, Op. 46-2, Aase halála, Peer Gynt 2. szvit, Op. 55: IV. Solvejg dala, Peer Gynt, Op. 23, Anitra tánca, Peer Gynt, A hegyi király lányának tánca
Világítás: Benno Veen
Jelmez: Pamela Homoet

Koreográfus: Ed Wubbe

Hozzászólások