Színház

Silence Book

előadás, 2019.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Fizikai színházi képek kezdőknek és haladóknak.

Silence Book – fizikai színházi képek kezdőknek és haladóknak címmel május 11-én látható először a Trojka Színházi Társulás új előadása. Sipos Vera darabszerzőként debütál, és színészként is először fog együtt dolgozni a társulattal. További szereplők Nagy Dóra, Mátrai Lukács Sándor, Bárnai Péter és Soós Attila, aki egyben az előadás rendezője is.

- A Silence Book nemcsak azért fontos nekem, mert az első saját szövegem, ami színpadra kerül - nyilván ez a legizgalmasabb benne - hanem azért is, mert nagyon kíváncsivá tesz, hogy az egész kicsi pillanatok, a 'nem fontos'-nak tűnő beszélgetések, mozgással elegyítve vajon milyen terepre kalauzolják el a nézőket. Olyasmik, amikben nem történnek különös drámai események, nincsenek nagy hősök, csak mindennapi szereplők, és mindennapok, amik bármelyik nézővel megtörténnek – mondta el Sipos Vera.

Kulka János, aki márciusban a társulat jegyezte Cseresznyéskert Firszeként tért vissza szöveges szerepben a színpadra, vendégművészként folytatja a közös munkát a Trojkával.

A helyszín ezúttal is különleges, az előadás a Hold21HPS Kultúrszalon (1054 Budapest, Hold utca 21. kpcs. 66.) első önálló premierje lesz.

A Silence Book fekete humorral, sok-sok zenével és tánccal avat be minket egy család három generációjának groteszk élettörténeteibe.
Sipos Vera hozzátette:
- Alapvetően könnyed előadást szeretnénk készíteni, amihez reményeim szerint tud kapcsolódni az is, akinek eddig ismeretlen a fizikai színház. Nem kell félni, hogy nem fogják érteni, hogy mit jelent egy-egy mozdulat. Ez mindenképp célunk, sőt tán az is, hogy esetleg aztán egy komolyabb szintet is könnyebben fogadjanak be azok, akiket ez érdekel.

A verbalitás és mozgás nyelvét felváltva cserélgető szereplők szinte észre sem veszik, hogy elhallgatott dolgaikról mennyi mindent megtudhatunk az apró rezdüléseik, a gesztusaik alapján is, mint egy jól elkapott pillanatból egy fotón, egy albumban.

Jelmeztervező asszisztens: Tósaki Gabi
Rendezőasszisztens: Mész Adrienn és Piróth Kinga

Styling: Lakatos Márk

A(z) Trojka Színházi Társulás előadása

Bemutató időpontja:

2019. május 11., Trojka Színházi Társulás

Stáblista:

Szereplők

Nagyapa / Olbe (Ralff legkisebb kisfia)
Anya, Ralff felesége (Inez) / fiatal Inez / Tereza (Bill felesége) / Susan (Ralff szeretője, Olbe anyja)
Gitte néni, Ralff nővére / kicsi Gitte (Gitte lánya) / Bertha (Lennig felesége)
Lennig, Ralff nagyobbik fia (Bertha férje) / Karl (Gitte néni férje)
Bill, Ralff kisebbik fia (Tereza férje) / Szimon (fiatal Inez szerelme)

Alkotók

Hozzászólások