Színház

Simkó Beatrix (HU) – Jenna Jalonen (FI): Long time no see!

táncelőadás, 60 perc, 18 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Beatrix Magyarországon született és Németországban él. Jenna Finnországban született és Belgiumban él. Egyikük barna, másikuk szőke. Egy magasságúak, ugyanannyi izmuk van. Akrobatikusak, kedvelik a gőzt, a párát és a vizet. Közép-kelet- és Észak-európai régióból származó Y-generációs nők. Az egyik őseit a törökök, a másikét a svédek uralták. Pálinkát és Koskenkorvat isznak. Majdnem testvérek, de mégse.

A Long time no see előadás kiindulópontja egy finn és egy magyar táncos-koreográfus barátságából és szakmai együttműködéséből fakad. Jenna Jalonen és Simkó Beatrix - különböző kreatív területeken dolgozó alkotókkal együttműködésben - a nyelvrokonság és a közös gyökerek, az európaiság és az összetartozás, az izoláltság és a kommunikáció kérdésköreihez kapcsolódó tematikákat helyezi performatív helyzetbe a tánc nyelvén, nonverbális gesztusok és kulturális mozgásminták összekapcsolásával.

Vajon a kommunikációt a nyelvismeret vagy inkább a testbeszéd gazdag eszköztára teszi lehetővé? Szükséges-e a nyelvismeret a kommunikációhoz, ha a testnyelv készlete eleve nagyon gazdag? Hogyan választanak el és kötnek össze minket a társadalmi hasonlóságok és különbözőségek? Hogyan definiálható a testvériség fogalma?

Az előadás 2018-ban a Festival d’Avignon, 2019-ben az AEROWAVES Spring Forward Festival hivatalos programjaként szerepelt Franciaországban.

Sound design: Gryllus Ábris

Kreatív menedzsment: Let it Be! art agency

 

Stáblista:

Hozzászólások