Színház

Simulante Bande

táncelőadás, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Itt élnek velünk, de néha úgy viselkedünk, mintha láthatatlanok lennének. Néha úgy bámulunk rájuk, mintha egy másik bolygóról érkeztek volna. Némileg csodáljuk őket, némileg félünk tőlük, sokszor szánjuk őket. Alig tudunk róluk valamit.

Sokszor másképp járnak. Sokszor nem illenek bele a szépségről alkotott általános illúzióba. De a céljaik ugyanazok, mint a mieink: teljes életet élni.

Miért rekesztjük ki továbbra is őket? Miért van mindig "mi" és "ők"? Elfogadásuk mindannyiunk javára válna. Akár sokkal többet is kaphatunk, mint amit valaha elképzeltünk.
Mutatkozzunk be, még ha "csak egy kicsi időre" is!

A Simulante Bande-ban a VerTeDance újszerű kifejezési módokat keres ép és mozgássérült személyek együttműködéséből létrejövő mozdulatokon alapulva. Az volt a céljuk, hogy legalább egy kis részét megragadják annak a meglepően széles skálájú problémahalmaznak, amivel a mozgássérült emberek minden nap találkoznak, miközben "normális" életet igyekeznek élni. A szereplőgárdában a két elismert, hivatásos táncos, Helena Arenbergerová és Petr Opavský mellett két mozgássérült előadó, Alena Jančíková és Zuzana Pitterová szerepel.

A VerTeDance tánccsoport 2004 óta van jelen a cseh táncszcénán. A tagok Veronika Kotlíková és Tereza Ondrová (akik 2010-ben megkapták az Év Táncosa Díjat) táncosok, koreográfusok és pedagógusok, valamint Pavel Kotlík, fénytechnikus és a Ponec Színház műszaki igazgatója.

VerTeDance "otthona" a Ponec Színház. A társulat Csehország kis- és nagyvárosaiban szintúgy, mint külföldön is bemutatta produkcióit: Németországban, Belgiumban, Nagy-Britanniában, Ukrajnában, Romániában, Lengyelországban, Magyarországon, stb.

A VerTeDance az egyetlen olyan cseh tánccsoport, amit kétszer is illettek a kortárstánc legrangosabb díjával, az Év Táncelőadása Díjjal, melyet 2005-ben a The Silent Talk-Unpredictable Course című művel, 2012 júniusában pedig a What Is The Weight Of Your Desire című alkotással nyertek meg.

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások