Színház

Sinfonia Eroica

táncelőadás, 50 perc, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Beethoven, Mozart és Jimi Hendrix. Hét táncos. Eufóriáig hajtott, sodró lendületű koreográfia. Csupa életigenlés. Igazi csemege.

A belga Michele Anne De Mey mozdulatnyelve folyékony, gyengéd, könnyed és világos. A koreográfiájából áradó érzékiség, spontaneitás és mélyen emberi törékenység egészen elvarázsolja a nézőt. Beethoven monumentális harmadik (Eroica) szimfóniája csak ugródeszkaként szolgál: a koreográfus a tánc felszabadító, boldogító erejét helyezi a középpontba. A darabban folyamatosan keverednek az érzelmek: a komolyság és a játékosság, a lendület és a szemlélődés, az erő és a lázas energia. Ebben az előadásban a mozdulat a zene foglya, megszállottja: követi az áradó, gigantikus hangözönt. Tökéletes szinkronban végrehajtott mozdulatsorok, könnyed, évődés, civakodás, egy kötélpálya a színpadon, vízzel telt vödrök kerülnek elő és a táncosok gondtalan gyerekek módjára csúszkálnak percekig.

Michele Anne De Mey belga koreográfus táncosként megjárta a Béjart alapította Mudrát, dolgozott Anne Teresa De Keersmaekerrel, 1990-ben alapította meg saját társulatát: a bemutatkozásra készült a Sinfonia Eroica, melyet a 2006-ban újított fel. Michele Anne De Mey 2005 óta a Charleroi/Danses koreográfiai központ művészeti igazgatója.

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások