Színház

SKONIFRIN

táncelőadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A Budapest Tánciskola egyetlen állandó tulajdonsága, hogy folyamatosan változik. Új táncosok, új koreográfusok, új darabok. Változás az is, hogy egyre több a régi tanár, régi vagy visszajáró diák. Kapóra jött a Műhely Alapítvány felkérése: a 2008-as ON FRISKIN sikerén felbuzdulva készítsen Eléonore Val?re új darabot az iskola táncosaival: 21 táncos jelentkezett, hogy szívesen venne részt Léo új darabjában. Hányan lesznek benne végül? Kiderül a próbaidőszak második napjára.
SKONIFRIN - az új darab címe. Én már megszerettem. Legtöbben azt mondják: "Jó cím. Mit jelent??" Valószínűleg magában semmit. Az előző darab címéből kevert mozaik csak sejteti, hogy ez a munka annak erősségeit kívánja továbbépíteni: erő, lendület, hév, szenvedély... Várjunk mást a tánctól?" (Angelus Iván)

Eléonore Valére Európa egyik leghíresebb iskolájában, a brüsszeli székhelyű P.A.R.T.S.-ban tanult, majd olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott, mint William Forsythe, Michéle Anne de Mey, Wim Vandekeybus.

"Eléonore Valére - Thierry de Mey zenéjére komponált - On Friskin című koreográfiája az est legerősebb, egyben legzártabb, legfeszesebb szerkezetű darabja. Elsöprő lendületű, friss, zaklatott ritmusú előadás, elegáns és felkavaró koreográfia, mely mintha csupa repülés lenne. A térkezelés aszimmetrikus, ráadásul szokatlanul precíz és tudatos, mint ahogy minden tizedmásodperc és minden mozdulat is ebben a darabban." (Tóth Ágnes Veronika)

A(z) Budapest Tánciskola előadása

Bemutató időpontja:

2009. március 26., Budapest Tánciskola

Stáblista:

Hozzászólások