Színház

Slippery, avagy Kicsúszik a szánkon…

stand-up comedy, táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Online stand-up csúszós táncszőnyegen, avagy kortárs tánc sikamlós humorral fűszerezve. 
A Slippery összegyűjti a független szcéna vállalkozószellemű előadóit, hogy ezúttal kifejezetten közéleti témákat feldolgozva, táncos stand-up előadásokkal lépjenek a közönség elé. A Slippery most a live stream technológiának köszönhetően – ha nem is beköltözik, de - becsönget a nézők saját életterébe. Helyezzék magukat kényelembe, kényes témák következnek!
A Slippery célja közéleti kérdésekben „szóhoz juttatni” olyan karakteres színpadi előadókat, akiknek az „anyanyelve” a tánc, vagy a fizikai színház, tehát rendszerint nem a verbális csatornát használják a közönséggel való kommunikációban. A Slippery estek keretében arra vállalkoznak, hogy feltárják és kiaknázzák a kortárs tánc és a stand up műfaji keveredésében rejlő, a tisztán nyelvieknél sokkal árnyaltabb és többrétegű kifejezési lehetőségeket. Ez az, ami ezt a fúziós formát alkalmassá teszi társadalmi kérdések felvetésére, éppen mert velük kapcsolatban nehéz egyértelműen állást foglalni. Az alkotók e nagyon is komolyan vett társadalmi, közéleti problémákat humoros formában, a stand-up műfaji kereteit tágítva állítják színpadra.
A Slippery esteken rövid, 10-15 perces külön előadások követik egymást. A meglepetés garantált!
Az előadókat kiválasztó és az alkotófolyamatot végig támogató kuratórium felkért tagjai: Bálint Orsolya kortárstánc szakíró, a Lábán-díj kuratóriumának tagja, Lóky Tamás, a Slippery projekt ötletgazdája, Magács László színházi, -napjainkban webszínházi- rendező, a Trip Hajó művészeti vezetője és Szabó-Székely Ármin kortárstánc előadások társalkotója, színházi dramaturg.

Hozzászólások