Színház

Sok hűhó semmiért

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Beatrice a "boldog" és az "áldott" Benedek, sziporkázó nyelvűek és éles eszűek, hallani sem akarnak a házasságról. Ajjaj, pedig akkor hol születnek majd a gyerekek? Bezzeg a fiatalok, Claudió és Héró zöldek, lelkesek. Nekik minden gömbölyű: áldott szerelmesek. De elég egy durva szó, és mindenki megvadul. Végül mégis meglesz mindkét esküvő. Mi ez akkor, vígjáték vagy elcsalt tragédia?
Ahogy vonz a mágnes, úgy taszít, vágyunk a másikra, de féljük is. Mennyei az érzés aztán pokoli. Kéz a kézben jár boldogság a gyötrelemmel, ahogy férfi jár a nővel. Úgy valahogy.

A(z) Centrál Színház előadása

Bemutató időpontja:

2003. október 23., Centrál Színház

Stáblista:

Szereplők

Don Pedró (Aragónia hercege)
Don Juan (a herceg fattyú öccse)
Claudio (firenzei nemes ifjú)
Benedek (páduai nemes ifjú)
Leonátó (Messina kormányzója)
Antonio (a bátyja)
Boracchio (János gróf embere)
Konrád (János gróf embere)
Pap, Faszén szomszéd
Lasponya
Héró (Leonáto lánya)
Beatrice (Leonáto unokahúga)
Margit (Héró kísérő hölgye)

Hozzászólások

Gabriella54 2009 máj. 29. - 00:57:19 Előzmény mulao
Légy szí' világosíts fel, hogy ebben mi volt a beszólás! Vagy már a vélemény sem szabad?!
mulao 2009 máj. 27. - 03:24:40 Előzmény Gabriella54
Nem tartom magam olyan köcsögnek, hogy rögtön beszóljak valakinek.
Gabriella54 2009 máj. 26. - 08:05:50
Nagyon félreértettél valamit, egyszerûen azt mondtam, hogy Magyar Attila nem éppen "Benedek-alkat"
Amiben eddig láttuk, nagyon tetszett, pl. a New York-i történetekben kiváló volt, csak épp...szerintem nem neki való. Pláne ha belegondolsz, hogy jelenleg Kamarás Iván játsza ugyanezt a szerepet.

u.i: tényleg nem bántásból, de ezen majd'két hónapig kellett gondolkodnod?!
mulao 2009 máj. 26. - 04:15:14 Előzmény Gabriella54
Ne haragudj, nem kötekedni akarok, sem sértegetni, meg semmit ilyet, de akkor most Te, csak azért kötöttél bele abba, hogy Magyar Attila Benedeket játszik a Sokhûhó semmiértben, mert Kaszás Attila valamikor játszotta!? Tudom én, saját bõrömön tapasztalva, milyen dolog a rajongás egy színészért, de ez mitha már túlzás lenne............
offtopic
Gabriella54 2009 máj. 25. - 01:50:58
Ezek szerint sok dologban egyezik az ízlésünk :)))
mulao 2009 máj. 24. - 23:46:28
Na, akkor egyetértünk!:) Érezhetõ már írásomból, hogy csak ezt láttam, de ez nagyon tetszett.:) Érdemes bármelyik színházban megnézni az elõadást.:)
mulao 2009 máj. 24. - 01:57:16
Jóhát, ez talán csak nyáron a Nyári Játkokon látható, bár én is már 2006-ban láttam, azóta meg nem nagyon voltam, lehet már nem is játszák. Egyébként én nem hiszem, hogy kifejezett koppintásokról van ilyenkor szó, Shakespeare-t illik, sõt kötelezõ minden színháznak játszani, és egyébként is a világirodalom kiemelkedõ írója (volt).
mulao 2009 máj. 23. - 03:51:57
Nem tudom melyik színház adta elõbb, de azt se tudom, hogy mennyire koppintott az egyik a másikról.
mulao 2009 ápr. 01. - 00:04:52
Én nem láttam az álltalad említett két színészt Benedekként,de nekem Magyar Attila játéka nagyon tetszett,szerintem mikor én láttam nagyon jól játszott.De a Vidám kísértetben is nagyon tetszett.És igenis jól állt neki,Kovács Vandával aranyosak voltak.Persze csak szerintem.
Gabriella54 2009 márc. 31. - 23:55:15 Előzmény mulao
Jézusom, Magyar Attila, mint Benedek? Nem bántásiból, de egyáltalán nem az õ karaktere! Talán azért, mert Kenneth Branagh és Kaszás Attila ebben a szerepben kimagaslót nyújtottak?!
mulao 2009 márc. 31. - 00:46:30
Ez lehet az a Sok hûhó semmiért, amit talán 2006-ban láttam a Festetics kastély parkjában. Emlékszem nagyon tetszett, nevetni is lehetett. És a színészek játéka illetve, hogy ki adták elõ, arra se lehet panasz. Gubás Gabit kiemelném most, mert nagyon tetszett a játéka és mivel autogrammot is kaptam tõle, és nagyon kedves volt.:)
Vagy Magyar Attilát aki játéka, szintén nagyon tetszett, illetve egy kedves és hosszú szövegõ autogrammot kaptam tõle. Kovács Vandát is kiemelmém, nagyon tetszett õ is. De a többiek is nagyon jók voltak. Emlékszem tetszettek, a színészek is, meg minden, de a díszlet elég egyszerû volt, mármint egy helyszín volt felépítve, végig ott kellett alkotniuk a színészeknek. Pedig nem végig ott játszódott, ha jól emlékszem.