Színház

Spirality

táncelőadás, magyar, 2016.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A századközepi vándorcirkuszok hangulata keveredik egy füstös revü illatával, az egyedi zenei hangzásvilág és az örök érvényű érzelmek mégis mai ízt adnak ennek a különleges keveréknek. Tánc- és mozgásszínházi jelenetek tarkítják a levegőakrobatika, tárgymanipuláció és zsonglőr technikákat felvonultató újcirkusz előadást.

A Tűzmadarak zsonglőrcsoport 2000-ben alakult. Elsődleges műsoraik a tűztánc show-k, melyekben egyedülállóan ötvözik az akrobatikát, a tűztáncot és innovatív eszközökkel, látványos effektusokkal kápráztatják el közönséget. Repertoárjukban azonban klasszikus vásári mutatványos utcai előadásokat, gyermek játszóházat, és különböző kortárs zsonglőr és akrobata számokat is kínálnak. A csoport közreműködik több nagy színházi társulat előadásában, tagjaik mint zsonglőrök, akrobaták vagy kaszkadőrök lépnek színpadra.

A mai ember igénye túlmutat a klasszikus cirkuszi előadásokon, így több újcirkuszi és cirkuszszínházi darabban közreműködnek, illetve saját tűzszínházi előadásokat is színpadra visznek.

Számos nemzetközi zsonglőrtalálkozón és továbbképzésen vesznek részt meghívott előadókként vagy tanárokként. Ez kiváló alkalom a tapasztalatcserére, valamint saját képességeik fejlesztésére is. Fennállásuk óta több mint 2000 előadásuk volt világszerte, melyekben mindig a technika, a látvány és a művészi önkifejezés harmonikus egyensúlyára törekedtek.

A(z) Tűzmadarak előadása

Stáblista:

Hozzászólások