Színház

Stop the tempo

előadás, 60 perc, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Gianina Cărbunariu a fiatal román drámaíró- és rendezőnemzedék legismertebb és legfontosabb személyisége. Román-francia szakon, majd a bukaresti SzFE-n tanult rendezést és kreatív írást, részt vett a dramAcum műhely megalapításában. Mint író és rendező több, hazai és külföldi ösztöndíjat nyert el, darabjait több nyelven kiadták és játszották. A Stop the tempo ősbemutatóját a bukaresti Teatrul LUNI de la Green Hours-ben rendezte 2003-ban.

"Huszonhárom éves vagyok és az életem el van szarva. És nem a baleset miatt. Hanem mert már semmi sincs, amit valamennyire is élveznék. Huszonhárom évesen nem csináltam semmit. És nem is hiszem, hogy fogok valaha. Valamit, ami tetszene." Gianina Cărbunariu: Stop the tempo
Három fiatal esetleges találkozásából cinkosság születik, szövetség a kötelező trendiség, a látszat-élet ellen. Három dühös, fáradt magány talál értelmet és megmagyarázhatatlan, zsigeri boldogságot, amikor egy sötét és csendes pillanatra lekapcsolja a túlpörgött világot. A hősies világmegváltások kora azonban lejárt. A Stop the tempo szárazon és tárgyilagosan közli, hogy csak betagozódni lehet. "Nem kell a Fight Clubot ismerned, hogy megtudd, milyen az, ha porig akarod rombolni a világot, hogy jobbat építhess a helyére. A Fight Club egy távoli ország meséje, amely szinte csalóka - a Stop the tempo egy generáció története, azoké, akik mélyen lelkükbe rejtik az anarChizmust és a jobb Románia reményét. Romániáét, akit legszívesebben szembe köpnél és megfojtanád az öleléseddel." Iulia Popovici: Tiéd a jövő! Ó, igen, I fuck it.

A(z) Kisvárdai Várszínház És Művészetek Háza előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások