Színház

Szárnyak nélkül

előadás, 1 felvonás, magyar, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Szárnyak nélkül című előadást, William Wharton nagysikerű regénye a Madárka inspirálta, melyet már színházban és filmen is feldolgoztak. Ez a táncszínházi feldolgozás nem kívánja a regény történetét elmesélni, inkább hangulatok és érzések megjelenítésével, a tánc nyelvén kívánjuk elmondani, mindazt ami erről a történetről eszünkbe jut.
Szerencsére mi emberek nagyon különbözőek vagyunk. Ebből következően egyénenként másképp is viselkedünk, cselekszünk életünk folyamán. Álmaink, vágyaink, elképzelésünk a harmonikus világról, melyek döntően befolyásolják tetteinket, szintén különböznek.
Előadásunk főszereplője, az élet, álom, a lét.
Mi a valóság és mi az álom? Ki vagyok én? Az vagyok, akit álmodok, vagy az, amit élek? Vagy amit élek az az álmom? Mi végre van a lét?...
Előadásunk szerves része a technika használata, dia-, videókivetítés a díszletként funkcionáló textilkompozíción, és a Mátrai Péter által komponált, összeállított különleges kortárs zene.

"A mintegy 35 perces műben a mozdulatok, a hangkíséret, a színpadképek és a vetítések kombinálódnak lassú, csendes egymásmellettiségben és egymásutániságban. Az átlátszó függönyök függőleges térszeletelése egyfajta volatilitást sugall. A máshol tapasztalható "agyontáncolással" szemben itt valami szerény "alátáncolás" van jelen, valószerűtlenség,
áttetszőség, szinte elitista nyugalom. Emberi akarás a vízszintesből a függőlegesbe. Szeretnénk repülni, de a mai rohanó, tömeg-társadalomban (amit a háttérvetítés mutat) nem igazán lehet. De megpróbáljuk, hátha, mégis. Repülni, álmainkat megvalósítani szárnyak nélkül...?? vagy csonka szárnyakkal nehéz?.pedig szeretnénk, pedig megpróbáljuk... Néha jön egy segítőtárs és álmodunk? néha van egy "torony" amibe felmászunk és onnan talán...?"

(Dr. Dienes Gedeon)

A(z) Magyar Mozdulatművészeti Társulat előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás