Színház

Szécsi Pál

zenés játék, 2 felvonás, magyar, 2005.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Hét nő, hét kísérlet. Szécsi Pál élete a kísérletek sorozata. Hogy az elvesztett Anya után megtalálja magának a társat, aki az anya és a szerető szerepét egyaránt betölti. A hét nővel való kapcsolatáról szól a darab, amelynek hátterében egy csodálatos tehetség élete bontakozik ki, annak minden ellentmondásával, komikus helyzeteivel, tragédiájával. Ismert alakok bukkannak fel az előadásban, művészek, énekesek, akiknek nagy része szerencsére még közöttünk él.
Nagyszabású, látványos előadás, melyben tizenhét Szécsi Pál dal hangzik el, a mai kor követelményeinek megfelelő hangszerelésben, mely Végvári Ádám munkája.
Szécsi Pál táncdalénekes 1944-ben született. Első sikere 1967-ben a Táncdalfesztiválon a Csak egy tánc volt című dal volt. Nagyobb slágerei az Adagio, a Bús szívvel énekelni, az Egy szál harangvirág, a Két összeillő ember, a Kismadár, a Kósza szél, a Talán sok év után, a Távollét, a Violák. 1974. április 30-án öngyilkos lett. Temetése a Farkasréti temetőben minden addigi közös bánatot felülmúlt, Szécsi sírjára a fanatikus hölgyrajongók évekig még befőttet is vittek, és sokan a sír mellett akartak éjszakázni.

A(z) Aranytíz Kft. előadása

Bemutató időpontja:

2005. október 7., Aranytíz Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

mcdidi 2008 márc. 19. - 00:03:19
Még nem láttam a filmet, de Szécsi Palikát nagyon szeretem, és átérzem az egész életét.