Színház

Szerelmek városa

zenedráma, 2021.

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Jacques Prévert filmforgatókönyvét magyar színpadra alkalmazta Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila

Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet középpontjában Garance, a gyönyörű színésznő áll, és négy férfi, akik mind szeretik: egy pantomimművész, egy színész, egy bűnöző és egy arisztokrata. Jacques Prévert forgatókönyvéből született filmet 1990-ben a francia filmkritikusok és filmkészítők a valaha volt legjobb filmnek választották. A különleges, érzékeny és érzéki történetet Vecsei H. Miklós átiratában, Kovács Adrián zenéjével, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében láthatják a nézők.

Elektronika: Terjék Gábor

Pantomim oktató: Karsai Veronika
Koreográfus asszisztens: Misik Renáta

Továbbá közreműködik: Adamovich Ferenc, Aranyi Csaba, Bálint Barna, Biczó Anna, Birta Márton, Drahota Albert, Fehér Laura, Hajdu Ádám, Harangozó Boglárka, Kolozsvári Ádám, Kondorosi Nikolett, Misik Renáta, Nagy Lili Anna, Orosz Gergő, Ötvös Bianka, Rábaközi Gergő, Rimár Izabella, Szabó Renáta, Tóth Brigitta, Viola Péter.

Zenekar: Balázs Tamás, Bali Gabriella, Bartek Zsolt, Bátori János, Bettermann Rebeka, Bodon Bence, Dörnyei Szabolcs, Gaján Evelin, Gombár Anikó, Gódor Erzsi, Hotzi Mátyás, Jancsó Gábor, Kiss-Varga Roberta Izabella, Kiss Vilmos Tibor, Kolozsvári Erik, Kurucz Levente, Losonci Luca, Paczári Viktor, Pintér Kata, Rónai Gábor, Simonics Viktória, Standovár Mátyás, Südi Bálint, Tempfli Erik, Tiborcz Balázs, Tóth Ágnes, Tuboly Roland, Zsótér Zita.

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2021. szeptember 4., Vígszínház

Stáblista:

Hozzászólások

3/10
Rojita 2022 máj. 07. - 23:34:55 3/10
A színészek tetszettek, szinte operaénekesi produkciókat lehet hallani. A zene is nagyon kellemes, - kivéve, amikor minden hangerőt max-ra felcsavartak és minden szereplő egyszerre üvöltött, (na, ekkor mindkét hallójáratomat bedugtam).
Jól indult a forgatókönyv, jöttek a poénok, áthallásos szlogenek. Szépen peregtek a négysoros, páros rímek. Aztán egyszer csak elfogytak a szerzők ötletei, - folytatták a meglevő alapot felhígítva maximális színpadtechnikával, hangerővel és emberekkel, tárgyakkal telezsúfolt jelenetekkel. Mindent bele egy nagy zsákba, jól összerázni és kiönteni. Lett belőle egy nagy katyvasz, - se füle, se farka, - zagyvaság.
Kevesebb jobb lett volna.
10/10
pistipistipisti 2021 okt. 31. - 00:23:41 10/10
Zseniális előadás!
4/10
A Jobbik Részem 2021 szept. 20. - 19:18:01 4/10
Fiúk, Bennetek a jövő!! De ez most nem sikerült!! Nem jöttem rá miről szól a darab... olyan vicces megfejtéseim voltak unalmamban, h tényleg ekkora k.b.sz.tt káosz lenne a Vígszínházban, ha tényleg Hegedűs D. Géza lenne az igazgató? A zene sem jobb hatosnál sajnos. Waskovics Andrea az egyetlen aki felfelé kilógott az egészből, neki jár a 8-as, különösen a harmadik felvonásban a fonott hajú Törőcsik Mari erősen filmes múltidézésért. Szóval Fiúk: jó volt a Molnár Ferenc, jó volt az Arany100, eddig jó volt minden, (nekem a Nemzetiben a Körhinta is jó volt rendező úrral és WA-val együtt) (megjegyzem a Nyugat Császárában is ők a legjobbak), de ez most nagyon gáz az egész Vígszínháznak. Ha bosszúból készült volna, na akkor kezdem érteni...