Színház

Szerelmem, Magyar Katalin /Anziksz-1956/

dráma, magyar, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc egyik legendás hőse volt a tizenhat éves, önkéntes vöröskeresztes lány: Magyar Katalin. A belvárosi harcokban áldozta fel életét a forradalom utolsó napjaiban. Magyar Katalint senki sem kényszerítette, önként jelentkezett a sebesültek ápolására, az utcán heverő meglőtt civilek, katonák ellátására. Nem volt egyedül: iskolatársai a háttérből segítették, ápolták, bújtatták a sebesülteket.
A fiatal lány történetét Pozsgai Zsolt drámaíró a forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából írta meg fiatalokról, fiataloknak. A szereplők az Aranytíz Musical Stúdió diákjai.

Szabados Mihály rendező: "Fantasztikusan élvezem a munkát az Aranytíz Musical Stúdiósokkal, lelkes tehetséges csapat, akik jó alapokat kaptak. Szép és játszható a szöveg, amit Pozsgai Zsolt írt.
Izgalmas látni, hogy Szilágyi István mint működik ezek között a tehetséges fiatalok között, gyönyörű és megrendítő dolgok születnek a próbán."
Az előadás során szemelvények hangzanak el Jankovics Ferenc, Ignácz Rózsa, Devecseri Gábor, Füst Milán, Tollas Tibor, Ágh István, Kónya Lajos, Fáy Ferenc, Obersovszky Gyula, Bella István, Sinka István és Cs. Szabó László műveiből.

A(z) Aranytíz Kft. előadása

Stáblista:

Szereplők

Magyar Katalin
István (költő)
István bátyja
Klotild (nővér)
Lilla (nővér)
Doki (orvos civilben)

Alkotók

Hozzászólások