Színház

SZFEntivánéji álom

színmű, magyar, 2016.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A legnépszerűbb, legtöbbször játszott, legszórakoztatóbb, legfelemelőbb, legmegrázóbb, legszélsőségesebb, legtitokzatosabb, legszerelmesebb Shakespeare-klasszikus - erotikus bonyodalom, tündérek varázslata, bohóctréfák a legmesteribben megszerkesztett színdarabban. A Színművészeti Egyetem negyedéves osztálya nekifut a nagy feladatnak.

A(z) Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Théseus-Oberon
Hippolyta-Titánia
Demetrius
Égeus-Embi (a közjátékban Oroszlán)
Kis Tündér-Dezső (a közjátékban Tiszbe)
A kis indiai-Bazsi (a közjátékban Fal)
Reni (a közjátékban Beköszöntő)
Zoló (a közjátékban Piramusz)

Hozzászólások

3/10
surviver 2016 márc. 10. - 13:12:27 3/10
A zenék jók, az elõadás borzalmas!
3 színészpalánta olyan méretû, mint egy óvódás, kifejezõeszközük egysíkú, egyikük rettenetesen beszédhibás. A mai fiatal színészeknek nem kell a konkurrenciától tartani!
8/10
FElepHánt 2016 jan. 22. - 11:00:55 8/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

SZFENTIVÁNÉJI ÁLOM---Dömötör András---IV.színész-osztály---Ódry

Színház- és Filmmûvészeti Egyetem, azaz SzFE, FEnt a Padlás-on, a SzFentivánéji álom legújabb változatában, melyet Laboda Kornél vakmerõ dramatizálása fémjelez. A szerelmi konfliktus Heléna, Rujder Vivien székestül kivitelezett, spicces hanyattesésével exponálódik, Théseus igen mozgékony udvartartása izgalmas gomolygással alakul a mesteremberek olvasó-
próbájává. Olasz Renátó ismert rendezõk manírjaiból gyúrja pompás figuráját, lélekszakadva küzd amatõrjeinek változatos alkalmatlanságával. A Fal a néma gladiátor, Medveczky Balázs, Tiszbe, mint minden hölgy-szerep esetében, most is Kis Tündér-Dezsõ, Georgita Máté lesz, máris öblösíti hangját a legszívesebben meztelenkedõ Ember Márk. ez a kiváltság azonban Zoló-nak jut, szegény Gyöngyösi Zoltán túl sokáig pucérkodik, pedig fájdalmas "Iá!"-zása sokkal többet árul el kiváló karikírozó képességérõl.
Dömötör András jól bánik a megkurtított anyaggal, elevenen rajzolódnak fel a karakterek, mindenkinek jut hálás pillanat, a látványos térbeli vibrálás nem feledteti a szituációkat. A szerelmespárok elvakultan kergetõznek, Osváth Judit egyre felháborodottabb, Bodoky Márk és Papp Endre veszettül viaskodik.
Izgatottan várjuk Puckot, kettõzve is megjelenik, sõt, van mikor az egész stáb elmanósodik és gúlát alkotva tûzi fel a magasba a varázsos virágot. Kiss Andrea Titániaként fenségesen lebeg csak hangban cirpelõ tündérei között, Baki Dániel királyi magabiztossággal uralja a történéseket. Egyik ámulatból esünk a másikba, kacagunk, mosolygunk és csodáljuk az osztály fantasztikus testi-lelki kondícióját. Heves iramban, két óra alatt játszódik le az öt felvonás, hiányérzetünk mégse támad.
Bár az áhított Piramusz-opusz elmarad, idegen testként egy hajdani színinövendék értetlenkedik be az eddig robbanékony játékba, kedvünket már nem ronthatja el. A Máté Gábor és a rendezõ Dömötör András vezette IV-es színmûvészek újabb vizsgájukkal shakespeari rátermettségüket bizonyítják. Ebben az évedban még több jelenésük lesz az Ódry-n, micsoda perspektíva! De jó!!!