Színház

Színházi bestiák

előadás, magyar, 2011.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Milyen komisz is a színház...! Először elutasítja a nőket, aztán meg csúfot űz belőlük. Hölgyeim! Végre színpadra léptünk (Éljen a 17. század! Éljen a londoni Királyi Társulat!), és tessék: leégett a színház. Komisz játék, nemdebár?

April De Angelis darabja négy színésznőről és egy mindenesről szól, akik életüket a színházra (akarom mondani, A Színházra) teszik fel. A szerző az első hivatásos színésznők portréját rajzolja meg történelmi hűséggel, játszadozó humorral, és személyes tragédiákkal megfűszerezve. A dráma érdekessége, hogy férfiak csak említés szintjén jelennek meg, mégis (ahogy mindig) ők okozzák a kisebb-nagyobb katasztrófákat. Felelősek ezekért a nőkért, akik viszont nehezen vállalják a felelősséget saját magukért. Egymás mellett követhetjük nyomon a színpadi és a magánéleti eseményeket, a színésznők rivalizálását és barátságát, bukásukat és felemelkedésüket. A szereplők valódi történelmi figurák, akik közül végül csak egy tud igazi karriert csinálni - ám ez a pályafutás is magában hordozza az óriási zuhanás lehetőségét. Pengeélen táncolnak bizony; komisz táncot járnak.

Az angol írónő egyik legismertebb, egyben legközkedveltebb drámáját Kocsis Pál állítja színre, egyedüli férfiként terelgetve hölgyeit.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. november 4., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Szereplők

Doll Common (idős hölgy)
Mrs. Betterton (50)
Mrs. Marshall (20 végén)
Mrs. Farley (20 elején)
Nell Gwyn (16)

Hozzászólások