Színház

Színikritikusok Díja 2010/2011

előadás, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ha vörös szőnyeg nem is lesz, az egész mégis nagyon fog hasonlítani az Oscar-díjak átadására: 2011. szeptember 25-én este a Magyar Színházban 31. alkalommal nyújtják át a színikritikusok az elmúlt évad legjobb színpadi teljesítményeinek járó elismeréseket. A díjkiosztóra a magyar színházi élet kiemelkedő alkotói kapnak meghívást, s hogy közülük ki térhet haza majd díjjal, az csak az est során derül ki. Az viszont már rég nem titok, hogy a kritikusok idén először életműdíjat adnak, melyet Törőcsik Mari művésznőnek fognak átadni, aki egyben a gálaműsor fővédnöke is.

A nagyközönség számára nyitott gálaműsort Pelsőczy Réka rendezi, az est műsorvezetői Csákányi Eszter és Pál András. Az előadás azoknak a színházi alkotóknak a vallomásaira épül, akik az elmúlt három évtizedben díjat kaptak vagy éppen nem kaptak díjat. És azokéra a kritikusokéra, akik jelöltek vagy éppen nem jelöltek, szavaztak vagy éppen nem szavaztak. Örömök és fájdalmak, vágyak és rémálmok, korízlés és innováció, belterj és nyitottság, megélt és legyőzött frusztrációk...

S a néző az izgalmas gálaműsort talán pont a látványosan unatkozó kortárs drámaíró, az izgalmában a körmét rágó, szívdöglesztő színész, a szemtelenül fiatal pályakezdő, a hanyag eleganciával öltözködő zeneszerző vagy a feszülten figyelő rendező melletti bársonyszéken nézheti meg.

A többi egyelőre meglepetés, mindenesetre idén lehet szorítani többek között Fullajtár Andreáért, Molnár Piroskáért, Szirtes Ágiért, de muszáj drukkolni Keresztes Tamásnak, Mucsi Zoltánnak és Kulka Jánosnak is. A díjért versengő rendezők névsora nem kevésbé rangos: Mohácsi János és Zsótér Sándor, Zsámbéki Gábor és Mundruczó Kornél, Bozsik Yvette és Kovalik Balázs is szerepel mások mellett a listán.

Az átadó a díj történetében először nyilvános!

A díjátadó műsorra jegyek válthatók a Magyar Színház közönségszervezésén (1073 Budapest, Erzsébet krt. 21. tel.: 322-2879, 322-7877) minden hétköznap 10-19 óráig, hétvégén 14-19 óráig és jegypénztárában (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4. tel.: 322-0014) minden nap 13-18 óráig, továbbá az ismert jegyirodákban.

Az évad legjobbjai a kritikusok szerint...mindenkinek!

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. szeptember 25., Magyar Színház

Stáblista:

Hozzászólások