Színház

Szomorú vasárnap

előadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A premier után Nagy Miklós Kund a Marosvásárhelyen megjelenő Népújság hasábjain így méltatta a produkciót: "A Szomorú vasárnap hírneve nálunk is felpiszkálta a színházba járók kíváncsiságát, a nagyérdemű már régóta várta a beharangozott kamaramusicalt. Találkozni kívánt a világsikert elért, mégis szegényen, elfeledetten távozott zeneszerzővel, Seress Rezsővel és filmbe illő történetével, újra hallani akarta ma is közkedvelt, andalító, sírva vigadást kínáló dalait, nótáit, slágereit. Garanciát látott a rendkívül népszerű társszerző, a szeretet írómestere, Müller Péter szövegében, a rendező Kincses Elemér színpadi érzékenységében, alázatában, és művi modernesedést, erőltetett ötleteket mellőző, hivalkodásmentes légkörteremtő képességében, a három színész tehetségében, magával ragadó játékkedvében, erőteljes egyéniségében, empátiájában. És így tovább, bízott az egész együttesben. (...) Örömmel nevettetnek, vigasztalón búsítanak mindhárman, hitelesen állítva elénk alakjaikat, feledtetve azt is, hogy olykor a hangi, énektechnikai adottságaikat meghaladja a seressi muzsika. Ebben a Csíky Csaba vezette ifjú, de kiváló zenekar is nagyban segíti őket."

Kincses Elemér gondolatai:
Gyerekkoromban, amikor először jártam Pesten a Vidám Parkban, Édesapám (aki gyakorló dzsesszzongoristaként is "üzemelt" fiatalon), szóval Édesapám alig tudott kirángatni az elvarázsolt szobából, ahol a falakon különböző tükrök lógtak. Az egyiken sovány és kétméteres voltam, a másikon alacsony kövér, a harmadikon a lábaim a hónom alól nőttek ki, stb, stb... Döbbenten, kacagva néztem, hogy ez mind-mind én vagyok.
Müller Péter gyönyörű darabja - varázsszoba. Tükrök lógnak. Itt a Halál mosolyog, ott a szerelem vicsorít...
Hölgyeim és Uraim, drága nézőink, csak bátran, bátran nézzük e csoda-tükröket. Együtt. Mi nézünk vissza.

Müller Péter gondolatai:
Az ember ott a legboldogabb, ahol legközelebb él a szeretethez.
Az embereket hibáikkal együtt kell szeretni. Hogy ez mennyire igaz, akkor tudjuk meg, ha elvesztünk valakit.
Gyanítom, hogy ahány ember él a földön, annyi színárnyalata van a boldogságnak is.
A könny a megfagyott élet olvadása.
Valódi szeretet az, amikor egymásban a "porszemet" felismerjük.
Aki szeret, annak fickándozik a szíve. Annak az élete színes, és süt a napja. Aki nem szeret, olyan tájakon jár, ahol nem süt a nap.
Kétféle méltóság van. Az egyik: amit a világ ad az embernek. A másik: amit az ember ad saját magának.

A(z) Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások