Színház

Szomszédok

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy olyan magyar család mindennapjaiba csöppenünk, amelynek szomszédságában sokféle náció él: arabok, oroszok, vietnámiak. A család tagjai vacsora közben formálnak véleményt a szomszédokról: felszínes, előítéletektől hemzsegő, mégis megfellebbezhetetlennek vélt kijelentéseken keresztül ítélkeznek a lépcsőházból ismert családok fölött, és borzolják a jóérzésű néző idegeit.

A produkció karikírozva beszél rólunk és környezetünkről, és közben kikapcsol és szórakoztat.

"Akinek már volt szerencséje Schermann Márta rendezéseihez, talán nem lepődik meg rajta, hogy a színház határait feszegető, kísérletező előadásra számíthatunk." (Felhőfi-Kiss László) A kísérletezés ezúttal egy olyan produkciót eredményezett, amelyben csupán egy szereplő van a színen, a többiek hangban, képben és lélekben vannak jelen.

A Szomszédok egy szórakoztató családi bohózatnak indult, ami egészen más színezetet nyert az aktuálpolitikai és társadalmi események fényében. A darab készültekor abszurd felvetésnek tűnt csupán a határon felhúzott kerítés, vagy az országba özönlő menekültek hulláma. Azóta ezek mind valósággá váltak, az eredetileg a magyarok migrációval való viszonyával foglalkozó darab pedig mindenkit húsbavágóan érintő előadássá vált. Mindezek mellett a Szomszédok mégsem a beáramló menekültek problémájával, hanem általában az idegenek elfogadásával foglalkozik.

Bemutató: 2015 április, Ankert

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások