Színház

Szorongás Orfeum 1/7

előadás, magyar, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az alkotók tervei szerint a Szorongás Orfeum, hét, egymáshoz laza szálakkal kötődő előadásból áll majd. Még tavaly decemberben felkértek néhány kortárs írót, hogy meséljenek írói és személyes közérzetükről jelen idejű történeteket a HÉT FŐBŰN kapcsán. A részek formába öntésére többek között olyan rendezők vállalkoztak, mint Novák Eszter, Schilling Árpád, Simon Balázs.

"A Szorongás Orfeum megszületésében, saját zsigeri aggódásunkon túl, legalább olyan szerepet játszott kortársaink (írók, színészek, színházi emberek) sugárzóan rosszkedvű munkája, mint világunk kíméletlen, jeges hangulata, amelyben, ugye, hát élnünk kell. Ebből a sok rossz érzésből lehet valami? Legyen valami!
Orfeum - félhomályos helyen eljátszott egyszeri és megismételhetetlen előadások. Egy terem, ahol a jelenlévők (akik nézik és akik csinálják) barátságos hangok és testek puha tömegében újra beleszerethetnek az életbe."
(Kovács Kristóf, Simon Balázs)

"Az Orfeum olyan mulatóhelynek a megnevezése, ahol a közönség asztalok mellett szórakozhat, míg a színpadon artistaszámok, egyfelvonásosok és kuplék váltakoznak. Az orfeum szó csak Magyarországon, Ausztriában és Csehszlovákiában használatos. Németországban Varieté, Franciaországban Café Chantant, Amerikában Vaudeville, míg Angliában Music Hall a neve."
(Németh Antal)

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások