Színház

Szóval - 1945

talk show, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Színházi talk-show és filmvetítés Török Ferenc új filmjéről premier előtt az alkotókkal és Nyáry Krisztiánnal

Április 4-én egyszeri és megismételhetetlen program lesz a Radnótiban.

A SZÓVAL elnevezésű beszélgetés-sorozat önálló részeként egész estés színházi talk-show lesz Török Ferenc új filmjéről. az érdeklődők megismerhetik, hogyan készült az idei berlini filmfesztiválra beválogatott új magyar film, részleteket vetítenek belőle, és szóba kerül, mi történt 1945 nyarán, mik voltak a holokauszt közvetlen társadalmi következményei a hétköznapokban, hogyan számolt el az egyes ember mindazzal, amit az előző években tett és tapasztalt a saját mikrovilágában.

A beszélgetést Nyáry Krisztián vezeti, részt vevők: Rudolf Péter főszereplő, Török Ferenc rendező, Szántó T. Gábor író és Vági Zoltán holokausztkutató, történész. Az est rendezője Erdélyi Dániel filmrendező.
A Moszkva tér rendezője, Török Ferenc, a Radnóti Színházban az Apacsokat rendezte. Most elhozza premier előtti filmjének részleteit és elsődleges alkotóit a Radnóti színpadára.

Filmjének címe: 1945. A Szántó T. Gábor novellájából készült produkciót Ragályi Elemér fényképezte. A bemutatott történetet Szemző Tibor zenéje kíséri. Főbb szerepekben Rudolf Péter, Szabó Kimmel Tamás, Szirtes Ági, Szarvas József, Nagy-Kálózy Eszter látható. A mozikban április 20-án debütál a film.

Április 4-én, beszélgetős-mozgóképes és zenés színházi esténken a filmkészítés kulisszatitkaiba avatják be az érdeklődőt alkotók.

A(z) Radnóti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. április 4., Radnóti Színház

Hozzászólások