Színház

Talking Head

táncelőadás, 60 perc, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Talking Head? Nem, nem a 80-as évekbeli újhullámos bandára gondolok. És nem is a beszélő fejére fókuszáló közeli kameraállásra .Vagy mégis.

Az előadásban az osztrák koreográfus, Chris Haring, és társulata isteni nézőpontból, de humorral értékeli azt a kommunikációs őrületet, amit a facebook, a twitter, a skype és társai teremtettek. A valóságok folyamatosan átértékelődnek; a testek, a hangok, a nyelvek eltorzulnak, illetve átalakulnak szövegszobrokká. A Talking Head szórakoztató és intelligens módon mutatja be az önazonosság megtalálására irányuló vágyat a minket körülvevő digitális infó- és képáradatban. Projektált projekció. Chris Haring kommenteli és pókolgatja a túl-lájkolt social mediát.

A társulat az előadásaiban és az installációiban a kortárs táncot más műfajokkal ötvözi: dolgoznak vizuális művészekkel, írókkal, színészekkel is; velük együtt folyamatosan használják és kommentálják az új technológiai vívmányokat. Különleges vizuális nyelvük, kiváló színpad- és díszletterveik nagy nemzetközi elismertségnek örvendenek számos nagynevű díjat is nyertek - többek között a 2007-es Velencei Biennálén a legjobb előadásnak járó Arany Oroszlán díját. Chris Haring a Fremdkörper (Idegen test) című emlékezetes koreográfiájával éppen hat éve, 2006 januárjában járt a Trafóban.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2013. január 25., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások