Színház

Táncoló évszakok - Népszokásaink, jeles napjaink

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A látványos produkció hazánk soknemzetiségű népének hagyományos táncait, dalait, öltözetét, nyelvét és nemzeti szokásait mutatja be. A magyar népszokások mellett a délszláv, zsidó, sváb, cigány hagyományokból válogatott vidám, tréfás jelenetek, a lendületes táncok, a vérpezsdítő zenék egy dramatikus történet köré szövődnek: egy fiatal pár megtalálja és kinyitja a Garabonciás diák Bűvös könyvét; márpedig ha azt valaki kinyitja, egy csodálatos, rég letűnt világba kerül, s ott aztán megismerkedhet az akkori emberek életével, szokásaival, hagyományaival.

Az előadás forgatókönyvét Vincze Zsuzsa, a díszletet Tóth Kázmér készítette. A Söndörgő Együttes mellett az előadásban a Honvéd Táncszínház zenekarát, a Hegedős Együttest is hallhatjuk Papp István Gázsa vezetésével. Az előadás szólista szerepeiben Hajdú Sarolta Regét és Zámbó Istvánt, a Honvéd Táncszínház Junior Prima-díjas táncosát láthatjuk.

A színes és dinamikus táncszínházi produkciót főleg olyan fiataloknak ajánljuk, akik szórakoztató formában szeretnék megismerni a Kárpát-medencében együtt élő népek jeles napokhoz köthető szokásait, s bonyolult néprajzi könyvek helyett inkább "élő" képet szeretnének kapni a tavaszi és téli ünnepkör sokszínű hagyományairól.

A(z) Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) előadása

Stáblista:

Hozzászólások